Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Lahir Cinta Sofea Zara...

Assalam...

31 August 2011, genaplah setahun umur Cik Cinta... tak sangka kejap jer dah setahun Cinta bersama kami.. =)

Walaupun di umur setahun ni Cinta masih belum boleh berjalan dan tumbuh gigi... tapi mummy bangga sangat sebab dikurniakan dengan seorang anak yang sihat dan bijak!! biarlah orang lain nak kata anak mummy ni lambattt..... ada mummy kisah???? ;p

Teringat setahun yang lalu Cinta dilahirkan dengan cara yang cukup mudah..Walaupun Cinta dah terlebih due seminggu... tapi tetap tak ada tanda-tanda atau sakit nak bersalin pun.. tapi memandangkan dah terlebih due sampai seminggu terpaksa la mummy admitted juga dan diinduce.. admitted pun dalam keadaan yang sihat takda rasa sakit sikit pun!! =)

Lepas berbuka dalam pukul 10 malam masuk wad, pukul 12 diinduce sekali...pukul 6 pagi induces sekali lagi tapi still tak sakit sangat...dalam pukul 9 lebih pagi pecah air ketuban bersama berak baby... time tu lah baru rasa sakit. Tapi tak lama sebab terus ditolak masuk OT sebab takut baby lemas dan termakan berak dia sendiri. Alhamdulillah tepat pukul 11.46am lahirlah seorang puteri yang sangat comel!!! =)

Selama setahun ni pun Cinta tak pernah sakit teruk2...setakat demam2 biasa jer... tapi biasa lah mummy jer yang risau terlebih..hakhakhak.....

Tahun lepas Cinta dilahirkan dalam bulan Ramadhan, dan tahun ni birthday Cinta jatuh pada 2 syawal... so sambut birthday kat kampung jer.. =)

Malam raya pertama tu, ada buat makan-makan bbq dan potong kek untuk Cik Cinta dan nenek Cik Cinta yang birthday nya kenbetulan jatuh pada 1st September. Alang2 buat sekali je lah kannnn.....


Birthday kek angry bird untuk Cik Cinta.. thank you daddy... =)

Yeay Cinta dah besar!!!!




Tengok la excited sangat dia tengok kek tu.. first time nak potong kek ni.. hehehe


Apa pun I'm blessed to have an active and cute darling like her.... =) She still a doll to me...Will try my very best to give the best I could InsyaALLAH. Ameen... (^_^)

Happy Birthday sayang.... we love you so much!!!


To all Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga & Selamat Hari Merdeka!!! =)









4 comments:

  1. xpe su... anak aku yg 1st dlu pun lambat gak jln.. blaja meniarap umur 7bln.. br nak blaja jln umur 1thn 2bln.. 1thn stgh baru dia bole jln byk lgkah... yg penting ko galakkn jer dia. nt yg lebih tu dia usaha sendiri.. ;)

    ReplyDelete
  2. suzie: itulah... yg penting die sihat! =)

    ReplyDelete

NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker