Thursday, October 11, 2012

Doa Makan Bersama Cik Cinta

Assalamualaikum semua (^_^)

Bangga kejap mommy diumur 2 tahun Cik Cinta dah pandai & hafal doa makan..ehehe,,, sebelum umur 2 tahun lagi dia dah pandai sebenarnya..dah ada irama nya...tapi banyak dengar hujung nya je.. sebab cik Cinta suka baca laju sangat macam ketapi..hahaha

Ni dapat record sebab suruh dia baca slow-slow sikit...=)

Tapi abis semua bacaan...tak kira la doa dalam solat ke doa lepas azan ke...doa makan jugak yang dibacanya...cuma kalau tengah solat tu dia baca "doa makan" tu ala-ala berbisik..sebab selalu tengok daddy & mommy dia solat baca slow-slow je...tu yang dia terikut tu...kelakar tgok nya.

Cuba nak train baca Al-Fatihah pulak sebenarnya...moga suksess!! eheehee

video


Mari baca doa makan dulu yer kawan-kawan! =))


Monday, October 8, 2012

Dah pandai tidur sendiri

Assalamualaikum..

Wah kali ni memang bebetul lama sangat tak update blog ni.. banyak sangat story nak share..macam-macam dah jadi..dah pindah rumah, dah bertukar kerja, birthday Cik Cinta yang ke-2 tahun.. short vaccay to Pangkor, ke Lost World of Tambun lagi.. macam-macam lagi lah..owh pasal raya tahun ni pun tak sempat nak buat entry...Insha-ALLAH kalau ada masa nanti nak update juga.

Kali ni just nak share story yang anak dara kesayangan daku dah boleh tidur sendiri kat cot dia.. =)) Almaklumlahhh katil kami size queen je...selama ni tidur bertiga dah macam apa dah...nak2 cik cinta jenis lesak..selalu sangat tetiba kaki dia dah ke muka..


Tapi sebelum dia lena tu macam biasa la..kena pegang tangan dia... ntah kenapa rasa safe kot kalau pegang tangan kita.ye ker? theory aku jer.. kalau kita lepas mula la "mommy pegang hand cinta.." . Tapi bila dia dah lena takpe dah.. tapi yang pelik elok je pulak tu...takda lah pulak nak lesak sangat..padahal cot tu kan kecik jer..

Apapun alhamdulillah dah berjaya train tidur katil sendiri....walaupun katil sebelah-sebelah jer.Nanti-nanti boleh la nak train tidur bilik sendiri pulak. Tapi kalau tidur bilik sendiri mommy yang tak lena tidur pulak..haihh..ate camne tu??





NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker