Tuesday, March 29, 2011

die sangat lah sukeeeee..........


Ok still cite pasal Cik Cinta lagi...hiks ;P
bile umur dah nak masuk 7 bulan nie...die tersangaaattttt la aktif!
xmor duk diam langsung..
especially bile dalam kete...
nasib baik la mommy ngn daddy ade kete jer...
kalau ade bas x ke haru nak kejor awak plak sok...ekekeke

sekarang ni CikCinta dah ade hobby baru tau...
die tersgt la suke pegang steering, while daddy driving!!!
peeps don't ever try this okay.. BAHAYA!!!!!!!

budak kecit ni kalau dapat duk kat situ...
abis sumer benda die kodek2...
dgan signal nye la...wiper nye la...high beam nye lah...semua lah..
sampai kering kontang la air wiper di kerjakan Cik Cinta ni...ekekeke....

Pastu....kalau kite nak angkat die dari situ...
mula la die menjerit!! hiks (notty tau awak ni Cinta..isk ;D)


**** see....sungguh2 jer gaye nye macam la awak tue pandai sgt nk bwk kete.... (^_^) ****





Monday, March 28, 2011

Makcik kecik Cik Cinta

Hallu... =)
Cite ni dah lapok la jugak sebenornye...
Hujung bulan lepas Cik Cinta dapat makcik kecik yg baru ok...
Mommy Cik Cinta pun dpt adik sedara baru...
dah tua2 pun iols dpt adik okay...hiks

Sebenarnye pakcik aku...merangkap adik bongsu kepada bonda ku tercinta, baru je dapat first baby pada 28th February kelmarin.... (nasib baik la x dak 29 hb kan..=)
Depa pun dapat baby gurl jugak...
Meriah la ngn baby gurl ja kat umah tok wan sok...ngehngehngeh...
Tunggu adik aku plak si ina... xtau la die dpt anak ape plak sok..
tue pun x lama jugak tue..bulan 6 ni rasenya meletop gak tue..

Nama baby tu.. Juwita Aulya... dilahirkan kat hospital Putrajaya secara Caesarean jugak..
Berat baby 3.5 kg jer..xleh challenge Cik Cinta lagi 3.89kg u...



**** ini la die Juwita Aulya....lebat jugak rambut die mcm Cik Cinta*****



**** Time mommy nak dukung aulya...cik cinta jealous 0o0o0.....adoila...*****



Wednesday, March 23, 2011

CONTEST PHOTO ANAKKU CERIA

As salam uols...

Semalam masa tgh dok blog walking...rupenye iols telah di tag oleh erin..tq yer =) first time ni nak join contest2 ni...huhuhu... ok nama contest ni "CONTEST PHOTO ANAKKU CERIA" anjuran hanin.. utk maklumat lanjut & syarat2 die bole la korang terjah blog tuan punye contest kat sini ek... =) ... so marilah lah join reramai mana tau ade rejeki anak2 kan.... hadiah pun not bad...ye lah anak dpt mak bapak pun dapat...kan...hiks. mak bapak dapat tumpang makan kek pun jadik la...hihihi...




**** hanin, nak tanye sikit...ni picture u, ur doter ngn wan marzwana aida kan?? sbb mcm sgt kenal muka ni...my ex-housemate time study dolu2...ehehehe..cik wan ngn shahril pun dh jadi mummy & daddy jugak....best2 congrats to them!!! *****

Picture yang iols nak pertaruhkan untuk kali ni adalah........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Nama : Cinta Sofea Zara Binti Zuraidy
Umur : 6 bulan 23 hari
Nama bapa: Zuraidy Juraimi
Nama ibu : Suhaida Suhaimi

Even Cik Cinta ni umur die x sampai setahun...tp picture die amatlah bykkkkkkk....sampai confius lah mak nk pilih yang mane satu. At last pilih la yang ni.... ok kan...Cik Cinta sgt happy & enjoy bile dapat jejalan kat Singapore masa tue...hiks.

Ok orang yang iols nak tag untuk join contest kali ni supaya laaaaagi meriah =) adalah :







Wednesday, March 16, 2011

:: Mungkin.... ::


Macam dah takde cite lain je aku ni kan...
asik2 cite pasal anakanda tercintun. jer..ekekekeke
nak wat camne... its normal rasenye.. kalau orang yang baru nak kawen byk cite pasal nak kawen... bila dah kawen plak pasal life baru..pastu pasal anak2.... agaknye ade tak tahap sampai nak cite pasal cucu2 plak...muahahaha... =)

Ok back to the storie... bila ditenung2...direnung2...dijeling2 muka anakanda ku sorang ni sape lagi kalau bukan Cik Cinta Sofea Zara Binti Zuraidy la kan...

Muka die xde macam kiteorg kan...dengan muka yang macam 4 segi with pipi die yg sgt gedebob dan comel tue... kan kan kan....

Tak caye??? cer tgok gambar si kenit tue kat bawah ni.....









Tetiba one day...ade sorang akak kat opis aku cakap...


" kau perasaan tak muka anak ko tue sejibik macam muka budak yang ko buat wallpaper kat PC ko tue...."

Bila aku tgok balik betul la jugak kut....mungkin la sebab sepanjang mengandungkan Cik Cinta ni gambar baby ni yang aku buat wallpaper... berkat hari2 ngadap gamaknye, dah terkenan!! hiks...

Tapi nasib mata Cik Cinta tak colour biru....klu tak compem incik Zuraidy confuse anak sape plak ni ye dak?? huhuhuhu....

Cer korang tgok picture baby ni... ade rupe x???
*
*
*
*



Tapi ape pun sebenarnye, tue semua kuasa ALLAH s.w.t...
kita cuma merancang dan berdoa... (^_^)





Thursday, March 10, 2011

:: Bile Cik Cinta melalak...::



video

Tengok la bila anak dara i yang sorang ni kalau dapat melalak... bergegar umah beb.. =)
kalau tak dilayan...tak angkat dukung die...lagi kuat die jerit tau!! eheheh
Nanti awak dah besar...awak tgok la yer Cik Cinta oi.... (^_^)




Tuesday, March 8, 2011

:: Selamat Pengantin Baru BABY!!! ::


Weekend aritue sempat aku pegi wedding kawan ku... yang pernah seuniversiti...serumah...sekatil...sebantal... BABY!!! atau nama betul die INTAN SYAZILLA =)

Majlis die sekali dengan adik die lynn.. meriah sungguh even aku sampai lambat pun still ramai lagi org..kalau awal sure lagi ramai kot... i sampai pun dah pukul 3ptg...

Majlis ni diadakan kat dewan @ Presint 16 Putrajaya on 6th March 2011....

to Baby :

SELAMAT PENGANTIN BARU FREN!!
Hope korang kekal bahgia selamanye k!!
& cecepat la bagi Cik Cinta kawan.... ekekekek =)





**** kami bersama pengantin yg sgt gojes!!! ko chantek beb!! *****


BANDUNG : DAY 4

Ok ni 4th day kira last day la kat Bandung... so sementara nak tunggu flight kul 3.30 ptg... ape lagi kan...sempat lagi nak ngabihkan rupiah2 yang hado.... so me, Mr. Hubby ngn Cik Cinta just jalan2 kat Factory Outlet area Jalan Dago jer..sebab ade lagi yang pegi masa first day aritue...yang lain2 sume pegi Pasar Baru lagik!! hahahaha....



Pepagi dah kuar..xde la pagi sangat dalam pukul 9a.m sebab nye FO kat sana pun bukak pukul 9 a.m... kuar awal2 pun nak buat hape kan... (^_^)

Elok jer kuar Cik Cinta dah lena dalam stroller... letih sgt agaknye dah bape hari jalan sakan kan...

**** JALAN DAGO ****


Masa jejalan kat sepanjang Jalan Dago ni, situasi mcm ni akan biasa nampak la kat every junction dieorg... mesti akan ade sorang yang jaga lalu lintas.... and org2 yang bawak kete plak akan hulur la duit x kira la bape Rp 1,000 ker Rp. 2,000 ker kat org yang tolong jaga lalu lintas tue...kira seikhlas hati la kot sebab tolong jaga lalu lintas. tapi xde plak nampak polis trafik yang jaga masa kat sana... huhuhuhu...



***** Happening Boutique Outlet ****


**** RUNWAY + ETERNITY SHOES GALLERY + PALAIS HOTEL ***

Banyak jugak la FO yang kiteorg pegi pagi tue... kiteorg jalan kaki sampai la ker KFC & Pizza Hut..sebab tue la sempat makan kat KFC sbb x sempat breakfast pagi tue. Nak makan kat gerai2 tepi jalan mmg la tak berani...hihihi


***** ni la menu yang kiteorg order masa kat KFC...siap ade nasi ngn ayam... ape ntah nama set ni dah x ingat!! ehehe.. tp ok la not bad =) *****


Lepas makan sambung lagi terjah FO2.... then pukul 1 tengah hari baru balik hotel...but before tue sempat lagi singgah AMANDA beli brownies...huhuhu..

**** ni la antara hasil tangkapan kami yg x seberapa..hiks ***

Sampai jer hotel...cab dah siap menanti...muahahaha...nasib malam sebelum ni dh packing2 barang...tinggal sikit2 jer yg belum pack!! huhuh

Lepas siap2..mandi kan Cik Cinta bagai...pack2... terus gerak pegi airport dalam pukul 1.45 p.m... and dlm 20 minute jer dah sampai airport.... then check in lepak2 jejalan kt airport yang comei tue jap...habis kan rupiah yang ade balen2..hihihi



**** tgok Cik Cinta gedik ngn daddy nye ...hiks ***



**** kami dah nak pulang!!! ****


Masa boarding Cik Cinta sempat lena...sian anak mummy sorang ni...sampai dah naik flight pun die lena lagi...bunyi bising2 pun die x sedar hape dah... =)


****Cik Cinta yang kepenatan !!!! *****


Tapi tak lama pastu Cik Cinta dah jaga...nak main2....excited tgok awan agaknye...hiks. Flight balik ni patutnye kiteorg duk tgh2...tapi memandang kiteorg ade baby and penumpang pun x bape penuh...so FA tue suh pindah duk depan! second row...eheheheh....3 seat tue utk kami jer...so Cik Cinta pun dpt seat jugak la kan...=)

**** Mr. Hubby poyo suh amik pica die ngn stewardess tue...cait! tapi mummy snap xnampak muka die..kahkahkah...nampak muka steward sajork....ekekekek padan muka u!! ****


Yeay finally kami selamat landed kat LCCT jugak akhirnya... fuhhhh sungguh capek okeh...nasib baik the next day tue mmg cuti awal muharam..so bole rest kat umah saje... =)

Before blk umah singgah makan jap kat area Shah Alam jer...then sampai umah memasing dah landing kepenatan...ekekekeke...

Tue je la rasenye al kisah trip kiteorg yang best & penat!! =)

SEKIAN~~~~~



Monday, March 7, 2011

BANDUNG : DAY 3

Sorry eh uol lambat sikit nak kasi up i punye blog ni..ehehehe... meh nak sambung sikit storie for day 3 plak k. =)

As plan, kiteorang dah booking kete ngn supir untuk sehari ni jer sebabnye nak pegi Tangkuban Perahu. After survey2 kiteorg booked Isuzu Elf coster sebab bole muat sumer 12 orang. Harga die pun ok la compare to others. Package die memang "All IN"(include sewa kete, upah supir, petrol, parking) . Kami dapat dengan harga Rp 700 ribu jer.. ok lah kan utk sehari from 8 am to 9 pm... Pastu plak program free and easy, so bole la suh supir ni bawak pi memane kecuali klu nk pegi kawah putih kena la tambah sikit duit dalam Rp. 100 ribu sebab die jauh sikit.

Ni detail supir tue, bole la contact die klu nak guna khidmat die.. =) ( wah promote free ni x dpt pape pun)... tapi kalu kete suzuki apv ker..innova ker...dalam Rp.400 ribu jer all in.

Iwan Setiawan

Setiawantrans Travel Agent

Bandung, Indonesia

Add Office In Bandung : Room D I No. 6, Jl Husein Sastranegara, Airport Bandung, Indoensia

sms/call : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)

Add Office In Malaysia : No. 76 Jln Pelangi 3, Taman Desa Pelangi, 43200 Hulu Langat Selangor.

sms/call at : 0173029722 (Bella @ Ila, Selangor Malaysia)



Seperti yg dijanji tepat kul 8 pagi supir dudy dah sampai kt hotel kiteorg...kiteorg terus ke Tangkuban Perahu. On the way tue...lalu la kawasan2 mcm kampung sikit... lalu kebun2....ala2 cameron highland gitu..huhuhu...



***** ni antara NICE view on the way to Tangkuba Perahu ****

Sampai2 jer mmg ramai la penjaja2 yg dtg kerumun nak jual brg2... tapi buat x tau sudah. okehhh ..jalan jer...klu kite beli satu kang..nanti makin ramai yang datang plak.





**** gadis2 in the family....ekekekeke *****


**** cik Cinta ngn daddy sempat posing kat atas kuda lagi...posing jer...xde jalan2 pun ...
kalau jalan kang mau Cik Cinta terjun kang..hiks ***


**** even kiteorg dah nak gerak balik dah pun org yang jual2 tue ikuttttt jugak lagik..aish naik rimas pun ade tau... ****



After pegi Tangkuban Perahu, supir tanye nak pegi tempat2 lain x..like ladang strawbery ke, kebun teh ker...Kg Daun ker...& lain2 la tempat melawat...tapi kiteorg xmor sebab tumpuan adelah pada shopping je kut trip kali ni...ehehehehe...so otw balik sempat singgah Yen's Baby kat Jalan Setiabudi rasenye...



Then bile dah tengahari supir bawak makan kat makanan padang @ Restoren Sederhana. Location die sebelah ngn Rumah Mode. Kat Restoren Sedehana ni makanan die ok la sikit dari yang first day kiteorg makan tue. Tempat pun chantek & harganye die pun ok, x mahal.


**** see panjang sungguh lauk die ****



After makan...haruslah kene terjah Rumah Mode kan...ramai sungguh org kat rumah mode that day...sempat la rembat 2,3 helai kat situ...

Then kiteorg gelak plak pegi ke Cibaduyut...situ rasenye famous ngn barang2 buatan kulit ni...tapi iols x beli pape pun kat sini... Pehtu pegi ke FO SECRET, SUMMIT, HERITAGE, CASCADE...location FO ni plak dekat2 jer...sumer kat Jalan Riau...

Bile masuk FO ni...fuhhhh godaan sungguh!!!!boleh bankrup kot..hihihihi..mane tak nye murah2...kalau nak compare ngn kite kat M'sia ni...haruslah GERAMMMMM jer kan... baju2 baby pun chantek222 plus murah2......nasib iols baru ade sorang je anak..ekekeke

Korang bile dah shopping2 tue jangan plak save duit airport tax tau!!! eheheh...so save siap2 Rp 75 ribu tau sorang...




Lepas dah penat + penin2 jalan2 kat FO kiteorg gerak balik hotel tapi sempat singgah KARTIKA SARI beli kek ( sedap okeh brownies die!!) & KFC sebab nak tapau mkn malam....bayangkan lah dari kul 8 pagi kuar...sampai kul 9 mlm baru ingat jalan pulang!!kuikuiukui...letih x hengat punye.... Cinta pun tido x hengat nye malam tue...sian dak kecit ni... (^_^)...

Later kite sambung last day (DAY 4 ) plak eh... see ya!!!


NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker