Thursday, December 30, 2010

:: For you CINTA ::




video

Video ni daddy awak yg buat Cik Cinta... special dedicated to you tau..
bila masa ntah die buat.....
tapi sooooo SWEEEEETTTT kan kan...
daddy awak tue nmpak jer ala2 macho...
tapi dalam hati ade taman tue... kuang3....
thanks incik daddy!!! we luv you lah...

Esok 31st December 2010..genap 4 bulan dah umo awak..
rasa mcm kejap jer masa berlalu...
Mummy & daddy enjoy our life with you dear.... muahhxxxsss. =)


Owh yer Congrats to Malaysian team sbb menang semlm!! yeay bole cuti!! ahahaha
This is my last entry for this year...
HAPPY NEW YEAR UOLssss .............



.



Tuesday, December 28, 2010

:: PART 2 : My experience on deliver of my cute little princess CINTA SOFEA ZARA ::


Salam uols... mari kite sambung storie yg dah lapuk nih yer.. (^_*)
i kan dah di induce kn tgh mlm tue...
kekadang bila pegi toilet tue ade darah kuar sikit.. sikit jer laaa tapi..
sebelum subuh tue bile check, baru bukak 2cm jer camtue..
so kena lah induce sekali lagi... hadoi.... :(
after induce second time ni... contraction makin kuat plak..
bile time die mengeras tue.. adoiii.....
sampai nurse yg check CTG pun ckp dah agak kerap contraction ni... tapi my cervic dilation baru 4 cm...

then kul 9 am lebih macam tue.. dr. Ummul masuk nak check...
elok jer die masuk aku rasa air kuar dgn byk nye... (agak jahil di situ... waterbag pecah pun mau kecoh..biasalah baru first time okeh..)
siap bole cakap kat doc lagi tue... sbb rasa mcm kuar byk sgt x benti2.. ehehehe
memula doc pun rilex jer lg....
tapi......bile doc tgok dekat pad i ada colour ijau2 tue...
terus die bagi tau baby awak dah berak ni... xbole tunggu dah ni..takut baby lemas...terpaksa emergency c-zer yer.. sorry yer..

bile doc bg tau jer kene c-zer.. terus berdesup jer rasa cuak, takut ,gelabah, nak nangeh pun ade...
terdiam terus...sgt TAKUT okeh...YA ALLAH...TUHAN je lah tau perasaan i time tue..
mane taknye perut nk kene potong weh!!! x ker seriau jer rase.... which i mmg x sangka yang akhirnye i akan bersalin secara caesarean... hukhukhuk...

After dah siap2 tuka baju sume..terus nurse tolak masuk bilik OT...
incik husben plak xbleh masuk sekali dlm OT tue... klu bersalin normal jer husben bole masuk...
agak sedih disitu...
i pun x benti2 selawat...baca ape2 ayat yang ingat...sampai la selesai sume procedure kt dalam bilik OT tue... =)
masa nurse tolak masuk tue..air still meleleh lagi...byk jugak rupenye..
hurm...masuk2 jer doctor and nurse sume dah ready kat situ..
bilik OT tue pulak sejuk ya amat...seram siottt...
tapi bukan doc UMMUL yang sambut Cik Cinta ni.. adik doc UMMUL yang sambut..
nurse masuk kan tube kencing....sakit okeh bile die masuk kn tube tue...
pastu i kene bius separuh badan kt tulang belakang....
tiap kali die nak jab..die bg tau...supaya i x terkejut...

Then masa nak kuarkan Cik Cinta ni pun payah gak..
sbb Cinta ni agak besar kut...
nurse terpaksa tekan2 dada aku... nak kuarkan kepala cik kak Cinta kita ni...
byk kali gak die tekan...sakit okeh tulang rusuk aku ditekannye..
sampai sebelah tangan aku ni sempat la tepis tangan nurse tue...muahahahaa
tak lama lepas tue..i dengar suara bby menangis...

Alhamdulillah tepat 11.46 am , 31st August 2010 bersamaan dgn 21 Ramadan 1431H.... Cinta selamat dilahirkan dr perut mummy...sayu, sebak, gembira, bersyukur memacam la rasa...bila first time dapat dengar suara awak CIK CINTA!!!!.. mengalir gak la air mata mummy tau... =)

Mummy sempat tanye doc & nurse.... masa doc nk tutup balik perut mummy...awak mcm mane...sihat ker..
ALHAMDULLILLAH..derang cakap awak sehat dan sempurna !! walaupun awak dh berak tp x sempat lg mkn berak awak tue...(^_^) .... lega rasenye... padahal perut mummy x settle lagi time tue...kui3...



bila doc kanak2 dah amik Cik Cinta ni for check up... mak nampak dari cermin pintu tue...bagi tau kat incik husben..


larrrr tgok baby tue...besar nye baby tue...puteh plak tu! anak kamu pa edi...

ish bukan kutttt...... ( teruk tul daddy awak cik Cinta... xngaku awak anak die..cit...dah mummy sorang je patient dlm OT tue...bkan nye ramai pun..dah compem2 la awak anak die kan.. apeda)

Then bila dah masuk dalam wad...rasa sejuk tue x ilang2 lagi..sampai terketor2 satu badan..
samapi nurse bagi i hot bag..
both parents i and husben pun ade dalam wad...


bile nurse tolak Cik Cinta ni masuk dlm wat lepas dah dibersihkan..
semua org excited sgt nk tgok awak...
awak sgt comel CIK CINTA...
daddy pun qamat kn awak...


Mummy sangat bersyukur dgn nikmat & anugerah yang tak terhingga ni..
syukur sgt2!!!!!

Mummy saaaayang awak Cinta... tapi agak kucewa n terkilan sikit sebb daddy awak langsung tak ucapkan thanks to mummy sbb dah lahir kan awak...
Mummy tau daddy awak sgt payah nak say thanks & sorry... dua perkataan ni mmg payah sgt nk dgar dari mulut daddy awak...
tapi bila bab lahirkan awak... mummy jadi sensitip hokey...
OPpss ter emo lah plak... sudah2...
dah dekat 4 bulan dah berlalu....
But for those suami2 kat luar tue sometimes please appreciate your wifey keh.. especially bila derang dah bertarung nyawa melahirkan zuriat korang yer... =)




and now..... Cik Cinta pun dah nak masuk 4 bulan dah...
Mummy sgt happy dgn adenye awak Cinta...!!!!
semoga awak jadi anak yg solehah,taat, sihat & comel!!! =)




Wednesday, December 22, 2010

:: PART 1 : My experience on deliver of my cute little princess CINTA SOFEA ZARA ::


Hi uols..actually da lama dah plan nk post entry pasal my experience bersalinkn anak dara i yg sorang ni..sape lagik kalau bukan cik kak Cinta Sofea Zara... tapi asik tade mood je nk storie pasal tue..

So today i decide nak storie gak..padahal dah dekat 4 bulan punye cite..ekekeke..lantak lah kan.
as mention in my previous entry yg patutnye my EDD was 24th August 2010.. tapi tiap kali pi wat check up ,date nye asik berubah je...tp mostly date yg die bagi semuanya awal...
tapiiii...... sume itu dusta belaka..hahahaha...

24th August tue, still takde ape2 tanda pun yg i nk bersalin okeh!!...tapi i still apply cuti start from 24th August sebab nye rasa dah tak larat sangat dah nk pi keje ni.. mood nk bekeje lagilah takde kan...perot i pun besaarrrr ok...sbb tue lah nk bejalan pun dah senget2...ehehehehe dah ghupe penguin dh rasenye...kui3.. =)


**** tgokkk besaaarrrrrr kan!! ehehehe ni pict on my last day before start becuti..means 23rd August *****

24th August i pg klinik sbb ade check-up.. dr. Ummul tanye i pose ker tak ...sbbnye kalau i xpose die nk check laluan.. tp i pose yer...alhamdulillah xpernah tinggal pon walaupun dh sgt sarat,so xde la die check laluan..die suh dtg blk on 28th August..tapi klu bole i x yah pose sbb die nk check laluan. Tapi itu pun kalau seblm 28th tue ade tanda2 dah haruslah cecepat kena dtg jgn la plak tunggu smpai 28th jugakkk okeh..
Tetapi Cik Cinta ni mmg sonok sgt agaknye duk dlm perot mummy lelama...haih..28th tue doc cakap laluan awk masih jauhhhh lg...adoi la...

So doc bg can lg 2 hari....sbb lg 2 hari tue cukup seminggu i overdue..doc ckp klu still xde tanda jugak i kene admit and induce.... uish seriau jer dengar time tue sbb org kata induce tue sakit! tp muka maintain xde pape jer..ehehehe

Ptg 30th August tue sempat lagi pg bazar ramadhan kat stadium shah alam with parents in law kebetulan derang dtg umah time tue...patutnye doc suh dtg lepas berbuka dlm kul 8 lebey camtu... tapi yelah org xsakit kan...xde la kisah sgt...dlm kul 10.30p.m baru pg poliklinik tue...terus admit jer.. rase mcm check in hotel plak rasenye ye lah tak rasa sakit pun!


***** first nite at Poliklinik Bersalin UMRA Shah Alam *****

Mr. Hubby ngn PIL anta pg klinik, after check in PIL balik umah my sista in law kt shah alam ni jugak.. so tinggal la kami berdua jer kt klinik tue.. since i dapat bilik yg ade 2 katil... and Katil sebelah pun kosong jer..nurse suh my hubby tdo atas katil tue jer..


Malam tue dalam kul 12 kut baru i di induce kan... tapi before that derang check BP,buat CTG lah bagai dulu... after dh induce tue.. kunun2 nak beradu lah..sbb x sakit lagi.. just rasa sikit2 contraction jer... my parents pun sampai kt klinik dekat kul 1 a.m camtu...huhuhuhu..
derang mai jugak sbb abah ngn mak ade bawak kan murtabak yg i pesan ptg tue...ekekeke (ingatkn esok pg baru derang sampai) ye lah pehni kan ker kene berpantang... makanya makanan terakhir i before deliver kan Cik Cinta adalah murtabak okeh... =)

Malam tue after derang dah balik umh i... bukan nye bole tdo lena pun pasai sat2 nurse dtg check..haih..pehtu asik duk ulang pi toilet jer... rase x selesa.... incik asben sonok jer beradu.. ish x aci sungguh kan...

okeh penat lah pulak nk menaip...kite sambung next entry yer... =)













Tuesday, December 14, 2010

:: Our Vacation to Singapore ::


Hye.. dah lama sgt dah nak cite pasal our short vacation that day...
tapi asyik xsempat jer... bz!! ehehehe( bz lah kunun yerk!! *wink*)
Okay last two week kiteorg satu family pegi bercuti xde la jauh mane sgt pun...
My hubby ajak pegi Singapore... i pun ape lagik... i folloowww jer lah kan! =)

On Friday nite tu Mr. Hubby tanye mau pi ke x Singapore.. i x kisah okeh... =) lagi pun lame sgt x jejalan! Memula tue macam agak risau jugak lah...kali ni nak berjalan harus lah kene bawak si kenit Cinta sekali kan... die plak baru 3 months plus... dibuatnye meragam x ke haru kan..

So sabtu tue Mr. Hubby pun menjalankan operasi survey2 hotel bagai... then terus booked jer. Kiteorg stay kt JB jer... save sikit!! daripada nk stay kt Singapore adalah lebey baik duit tue bg kat i buat shopping!!! huhuhuu....

So ahad pepagi tue siap buat nasi goreng lagi buat bekal on the way... Kunun nak kuar awal pagi..tapi sudah nye dekat kul 11 jugak la baru gerak dari umah...huhuhu...
Tapi yang peliknye.... time kiteorg nak bercuti2 ni lah ramai beno org nk dtg umah.. my parents nak dtg...pkck nk datang..my sis nak dtg..Mr. Hubby punye kekawan pun nak datang..haih..

Otw tu sempat singgah RnR Dengkil, jumpe pkck ngn mkck ct pasai depa nak bg baju kat cik kak Cinta sorang ni..eheheh.. Cinta lagi sume org kasik kt Cinta je..mummy xdak pun!..
Sampai JB dalam kul 2.30 camtue..teros check in hotel... rehat2 tdo sat..


*** just check in ****


Ptg tue kuar jejalan kt JB... nk tuka duit lagik....pas makan2 tros blk tdo...pasal sok pepagi dh nk masuk Singapore.. =)


*** otw to Singapore ***


***** Nasib lah x bape ramai sgt org pg tue kat imegresen...klu tak letih gak nk dukung cik Cinta neh =)***

Sampai Universal studio dalam kul 11 a.m camtue..tapi dah ramai orang okeh...ticket pun dah sold out!!!huhuhuhu punah harapan Mr. Hubby nk masuk universal studio..kui3...
Next time lah...tunggu Cik Cinta ni besar sikit dah cerdik sikit...sure lg besh!!


***** gambar yang wajib amik *****

Even x masuk Universal Studio pun...tapi seharian jejalan kat Sentosa Island ni pun dah letih okeh...besh jugak sebenarnye... klu masuk Universal studio sure xsempat nk jejalan kt situ...




**** Cik Cinta with mummy ****



**** Cik Cinta with daddy ****



*** Cik Cinta awak sgt behave!!! mummy sgt suka!! luvvvvv u!!



***** since x dapat masuk Universal Studio, belikan lah Cik Cinta kita ni bear ni tuk die.... *****


***** tido malam tue pun ngan teman baru die...ehehe =) ****



***** ini la kawan baru saye Cik Cinta cakap... nnti kite ajak daddy masuk Universal Studio pulak okey... =)*****



Thursday, December 9, 2010

:: kami sudah pulang dari bercuti-cuti ::


Ya! kami sekeluarga dah balik dari bercuti2 seketika...
Takde la lama sgt bercuti nyer..
sbbnye rasa macam dah lama sgt kiteorg x bercoti kot...
patutnye bulan 9 ritu plan nk bercuti...tapi takde la jauh mana sgt pun Langkawi jer..
tapi duk dalam pantang kan...cuti hape nyer...
mmg la cuti sampai 2 bulan kau... tp cuti duk umah je lah diam2...kan....huhuhuu..
Flight ticket pun terpaksa lah pejam mata "burn" gitu je lah.. xkan nk bg incik suami pg sesorg! No No No okey..... *wink*

Kemanah kami pegi????
next entry la i cite okeh... sbb gamba x transfer lagik..
x syok la cite xdak gamba kannnnnnn... hehehhee


ok BYE! =)




NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker