Friday, October 23, 2009

how eah...????


Erm... actually saye & Mr. Gordoedi saye plan
nak let go cik MYVI puteh saye tue...
duk pikir2 dari let go kat org luar baik let go kat adik haku kan...
Coz mcm sgt syg je klu lepas kt org len kan....( masih chantek & superb okeh!!)
klu kat adik beradik sendiri xpela jugak kan...

tapi......skang ni most of the bank da x wat re-finance suda....
so have to apply a new loan...
mcm x berbaloi-baloiiiii je kan...isk!!!
klu ade pun bank yg bole wat re-finance...
interestnya tinggi nk mampos la pulak....
isk x berbaloi jugak...
ada plak tue loan bole pegi sikit jer...kena top up plak..lg la x berbaloi kan!!

skang waiting for one more bank....if x besh gak....
nampak gaye nye harus la pakai saje cik MYVI ku itu sampai reput...ekekeke (*sigh*)

kan kan kan....ker uols ader any idea lain??? :P





Wednesday, October 21, 2009

.: kenduri kendara :.

Last Friday saye, Mr. GordoEdi & adik sye ina gerak blk ke kampung Taiping...since sabtu tue ade kenduri kawen pkck haku. Kiteorg sampai sana dlm kul 1.30 a.m....gedebak gedebuk mlm tue tdo kul 4 a.m... Wedding held mcm biasa je.....actually tade ape sgt yg nk di storie kan...just nk share pica je...sooo........enjoy the pica okeh!! (*wink*)


**** abis nampak sume lobang2 jerawat ku..isk.. ****



*** melayan Mr. Hubby melepas kn gian huhuhu....*****





*** bersame makcik baru ( welcome to our family ) ***





*** Mr. Hubby tgh melayan tulang sorang2 ****




*** bersame adik saya cik lan ***






***abah sye da semakin sehat ~ yeay!!! ****


**** pica kami lagik ****



*** adik beradik saye ***


**** pepagi kami merasmikan pelamin before pengantin sampai..huhuhu ***


Kiteorg gerak blk dari Taiping kul 8.30 mlm ahad tue....tp singgah Ipoh dulu coz anta mak ngn adik dulu...after dinner baru la kiteorg gerak blk kl....pas anta adik haku ina kt kepong baru blk shah alam...sampai umh da kul 1.30 a.m...pegi keje pagi isnin tue...sgt mengantuk okeh!!!....

Hari isnin tue pulak parents Mr. Hubby haku dtg sebb menganto sedara kiteorg pi haji...kul 3 pg derang da ade kt kelana jaya...Mr. GordoEdi ku pulak kui 4 am da kejut kan haku nk pi kelana jaya....da kui 7a.m Mr. Hubby tanye nk g keje ke xmor??? sye jawab...........ngntuks...huhuhu...so terpaksa la meng MC kn diri ku ini....kuikuikui... ( hasil hasutan Mr. Hubby la ni )..Mr. GordoEdi haku pun MC jugak okeh!!....



p/s : Tapi malam td saye bersame Mr. Hubby sempat melayan "PAPADOM" sgt besh okeh!!!(walaupun da aak telambat tgok..janji tgok!!! *sigh*)





Friday, October 16, 2009

.: AIDILFITRI :.

Sampai dah nk abis Syawal dah.... baru nk sebok2 tempek gambo raye....hihihi... tape la kan.. blog i...suke i la kan.....kuikuikui... memandangkn hari ni ofis haku dah declare half day, so sementara nk tunggu kui 12.30 time to pulang.. (*wink*) amik kesempatan la nk update blog sikit... =)

Tade ape pun nk di storie morie kan sgt...just nk tempek2 picture raye je yg ade seketul 2 ni...As uols noe...tahun ni kan aku raya kt kg Mr. Hubby dulu...so this picture taken on the first pagi raya tue kt depan umah embah (ni bahasa jawa okeh...dlm bahasa melayunye nenek! disebabkn dah berlaki kan org jawa kena ikut la panggil embah jugak..huhuhu) ...umah embah ni baru je renovate...so tahun ni embah beraya ngn umah baru la....(*sigh*)


*** picture with family & sedara mara Mr. Hubby kat depan umah embah ****




**** picture with family Mr. Hubby - kak ipaq & abg ipaq x sampai lagi time ni...*****

Gambar raya family saya xde la pulak utk tahun ni....hukhukhuk... lagipun abah kan xbape sihat...gambar pun xde la nk amik sgt pun....tak terpikir nk bergamba pun masa tue.. so tempek la gambo raya yg lama2 ni...



**** picture raya 2007 family saye - ni zaman2 anak dara okeh.. (*wink*) ***



p/s : tonite nk blk kg umah tok wan kt taiping ...for kenduri kawen sok!! huhuhu...





Thursday, October 15, 2009

.: Unplanned Vacation ....Cherating!! =) :.

Walaupun storie ni da kira basi da...tapi haku x kira nk cite jugak!! (*wink*) Sementara mood nk memblogging ni tgh ada & membara-bara.....(*sigh*) sat gi klu mood nk memblogging tue hilang melayang ntah kemana...alamatnye berminggu plak la nk update blog haku ni....huhuhu....

Hurm sabtu lepas2... (3/10/2009)... aku & Mr. Gordoediku pegi ke wedding kwn Mr. Hubby haku, Shahril a.k.a wak....sepatutnye kenduri kt umah die on 17th October ni kt Ipoh...since kiteorg x bole nk pg yg kat ipoh tue sbb pkck aku pun kawen ari yg sama da....harusla kiteorg pg wedding pkck aku tue kn....gila x pi...nk kena amok ngn tok wan klu x blk kg kn...kuikuikui... so....kiteorg pg wedding shahril yg side perempuan kt ulu serting, Negeri Sembilan......

Dengar N9 ingat dekat la kn....padahal jauh giler nk sampai ke umah kenduri tue.... ( almaklum la kami laki bini org Perak....x bape nk arif area N9 ni....ehehehe).... But kiteorg x pg berdua jer.... kiteorg nye schoolmate alim,nani & anak derang cikah pun follow sekali...kiterog jumpa kt R&R Seremban.....

Nak sampai ke umah kenduri tue...jenuh jugak la 2, 3 kali benti tanya org.... ( standard la GPS yg terbaik & termurah la katakan...ahahahaha....) . Akhirnya kiteorg sampai jugak ke umah kenduri tue dlm kul 3 camtue la kot....setelah mengharungi jalan yg jauh..bengkang bengkok especially area Bukit Putus tue...dgn lori yg bwk ala2 mkn angin gitu....adoyai.....



*** aktiviti mengedik kat dlm kete...ghupe still comey lagi sbb ni otw nk pergi kenduri ****



Nasib baik la sampai2 makanan ada lagi kan....dah la mmg x bekfes pun pg tue....klu x...haru....huhuhu =P Tetiba kt umah kenduri tue...alim & nani menyuarakan pendapat yg agak bernas supaya kiterorg alang2 da sampai kat sempadan N9 & Pahang ni kan.... terus shoot ke Cherating!!!! Ingat kn derang ni memain je....sekali betul2 da.... Mr. Hubby aku tanye cane ok x??? I x khesah....janji u belikan i segala baju & keperluan tok nenek lain....Giler ke hapenk gi vacation ngn keadaan aku yg ayu2 berbaju kurung sehelai sepinggang tue.....


Makanye....sampai la kiteorg kat Cherating mlm tue dlm kul 7 lebey kot...







****** Muke memasing dah agak comot sesampai nye kat Cherating...tgh shopping2 baju.. =) sambil melayan cikah..anak alim & nani.....before check in The LagendHotel... jgn ditanye yer bila mau melayan anak senndiri.... itu sumer keje Tuhan... :p ********


Esoknya after Mr. Hubbyku...alim & cikah bermandi manda...kiterorg pi jenjalan ke Kemaman... sambil melayan makan kopok leko...sungguh sedap okeh!!!! ehehehe.....
Kiterog gerak blk KL ptg tue...sampai umh dlm kul 9 kut....terus flat...dah la esok memasing nk keje....ahahahah.....

Sekian dulu cite our vacation yg mmg x dirancang ni...gamble sungguh.... =)



p/s : to Shahril & Aifaa... " Selamat Pengantin Baru...."






Tuesday, October 13, 2009

.: incident itu :.

Uols ingat x lagi entry raya saye aritue... saye ade cakap kan ade incident yg x dijangkakan berlaku kt ipoh.... its happens on raya ke-4 kot (rabu)..dan incident itu adalah abahku jatuh toilet & terpaksa dikejarkn ke hospital.

Citenye camni...since raya kedua kiteorg sampai Ipoh from Bagan Dato'....abah mmg duduk jer kat sofa depan...dan haku pulak masuk jer umah mcm terkejut sgt tgok abah dah lain sgt dr abah yg dulu dari segi fizikal nye...kurus sgt....mmg lain lah...hampir x kenai la dibuatnye... Mana taknye abah langsung x makan...dah la tue since 2 hari before raya abah minum pun x...sbb kalau die minum jer se sudu sure muntah balik selambak...

Raya ke-3 tue pulak ade kenduri kat kg...mak sedara abah ngawinkan anak nye...abah insist nk pg even die bukan bole mkn pape pun...coz die nk jumpa sume sedara mara dia...so kami pun layan kan aje bawak die blk kg jugak... kat sana plak depa bole plak marah kami sbb bwk abah jln sesakit cengitu...dah tue nk wat camne kan...dah abah nk dtg jugak kn...so terjadi la incident nangis2 kejap sbb derang terharu abah sanggup nk dtg jugak...Kiteorg kt kg kejap je..dlm kul 3.30 p.m camtue da gerak blk ipoh blk...& malamnye sbb dah x tahan sgt asyik duk muntah je, kiteorg bawak abah pg klinik, then doc bole cakap "food poisoning"!!! merapek sungguh mkn minum pun tidak camne leh food poisoning plak kan. Tp die inject la jugak nk bg tahan muntah....

Raye ke-4... abah nmpak ok sikit sbb bole minum sikit air glucosa...jadi la dr x masuk pape pun kan... Buatkan la jugak kanji utk abh, dah siap2 sume letak kt abah...dah tanye abah nk mandi ke x...abah cakap tape...jgn risau abh leh mandi sendiri... So saye ngn Mr. Hubby kuar jap pi kedai cermin mata then gi umah kechik jap beraya... Then masa kat umah kechik mak call ckp "blk cepat abah sakit teruk..." so haku pun da x sedap ati la tros ajak Mr. Hubby blk.....otw pun adik aku ina da msg "ko kt mana?cpt abah dah panggil2 nama ko..." lagi la panik jd nye...da mcm2 da pk dlm kepala otak ni...sambil x putus berdoa dlm hati jgn la jd pape yg x elok....

Sampai je umah..da ramai jugak la jiran kat umah...abah da terbaring dah, dah merapu yg bukan2 dh...sampai tarik2 mata terbeliak dah...panggil2 nama sume anak2 die...aku da x tahan da nangis x ingat da.... die pandang org lain die sebut nama org lain...tp yg paling sedey tue abah siap berpesan kt adik laki aku yg sulong "abg....jaga mak baik2 tau..." time ni sume org nangis......Then pak imam jiran kiteorg dtg die baca ayat2 sikit then abah ok sikit... Mr. Hubby suh bawak gi hospital je...tp abah mati2 xnak...die ckp klu pape biar kt umah... kami paksa jugak la nk bawak gi ospital.... abah ckp.."klu sayang abah jgn bawak g hospital...." kami pulak balas.. " klu abah sayang kami....abh pg hospital." tetiba abah nangis plak...sedey sgt time tue...

But Mr. Hubby saye still call the ambulance jugak...bila ambulance dtg...nasib abah ok nk je pegi hospital....at least klu kat hospital doc bole la masuk kn air ke ape ke....ni klu kt umah...ape jer yg bole kiteorg buat pun. Tapi time ni mmg ramai gila jiran2 kt umah...ntah mcm mana derang tau pun xtau...



video


video

Sampai je hospital masuk air amik darah sume...waiting for blood test result...if tade pape bole blk...if not, still kena masuk wad... kt hospital pun ramai sedara mara yg dtg...thanks to all & to my fren kish...dlm kul 12a.m cmtue result blood test kuar..alhamdulillah tade pape...doctor tanye nk stay or blk..tp biasalah f course la abah nk blk kn...

The next day abah da ok sikit.... hopefully abah akan sembuh cepat ngn sehat mcm selalu blk!!!! amin.........


*** Hope abah sehat & ceria mcm dulu blk =) ****







Tuesday, October 6, 2009

:: KESABARAN + KETABAHAN::


Ia datang kepada diriku atas kehendak Allah swt,
dan aku pun percaya bahwa ia mungkin akan pergi dari kehidupan aku juga atas kehendak Allah swt,
ku hanya bisa berusaha dan berdoa agar senantiasa selalu sabar dan tawakal menghadapi segala ujian dan kemungkinan di dunia ini..”

Aku sangat bersyukur atas anugerah dan rezeki yang aku dapatkan ,
semoga apa yang di percayakan dan dianugerahkan padaku selama ini dapat aku jaga sehingga kelak akan ku kembali pada-NYA yg esa….




Monday, October 5, 2009

:::: Aku Dan Dirimu ::::

Ari Lasso feat. Bunga Citra Lestari - Aku Dan Dirimu

ari lasso - aku dan dirimu lirik

tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

reff:
duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu bisa kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan


meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita

repeat reff

Video Klip Ari Lasso - Aku Dan Dirimu

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video



p/s : special dedicated this song to my beloved hubby.... =) ..... abg saye syg bangatttt same kamu!!







NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker