Friday, May 21, 2010

:: “Precious Moment” ~ 26 weeks update ::


Ermmm... diam tak diam...dah 26 weeks 2 days dah baby ni ade kat dalam perut ni...
it's mean dah 6 bulan lebey jugak lah kan... (^_^)
makanye kalau nak ikut kan betul-betulnye perkiraan ada lagi 14 weeks to go...
sooo.....kalau ikut doctor punya EDD is 24th August 2010...


tapi ...... week 37 pun dah bole kuar kot kan.... (kalau baby dah x sabar-sabar nak tgok dunia... =) )
tak pun terlebih dari due date... 31st August kerr....kan.. phewww... jadi anak merdeka la pulak nanti..kuikuikui...
tak kisah lah tarikh bila pun dia nak kuar...tapi biar lah jangan sakit kat office pulak.... (owhh saye x mor apply cuti awal-awal...nanti kene masuk keje awal la pulak..xbesh x besh.. xmauuu)
Walau apa pun tarikhnye tetap akan jatuh nye di bulan PUASA!!!! owhhh SEDIH!!!
dihari raya ni x dapat lah nk melantak lemang ketupat bagai... hukhukhuk...
tapi kepada Mr. Hubby ku sayang... saya TETAP mau BAJU RAYA eah.. even x bole nak kuar pi jalan-jalan raya...ahahahahha.....

Kiteorang memang dah planning insyaALLAH nanti nak bersalin kat sini jer...
lepas bersalin baru balik IPOH.... berpantang kt kg yer kawan2.... saye x mau duk sini sowang2.. wokehhh!!! ( kg pun harus lah kg sendiri yer... x mor kg in law....hikhikhik....)

Semalam pergi monthly check up kt Poliklinik UMRA Shah Alam...
and today ada detailed SCAN sekali...

ALHAMDULILLAH...baby OK & SEHAT!!!
the lady tunjuk.. otak baby and saluran darah die sume OK... ~ ALHAMDULILLAH
jantung baby pun OK... ~ ALHAMDULILLAH
buah pinggang OK ~ ALHAMDULILLAH
keadaan fizikal baby pun OK... dan dah cukup sifat dah...ada 5 jari.. mata..telinga..mulut..tangan..kaki...sume OK ~ ALHAMDULILLAH

*** At first the baby was sOoo malu-malu nak tunjukkan muka die yg comel tue.. most of the time, baby facing placenta ****


**** tapi lama-lama die dah mula pusingkan muka dia sikit..nak bagi mommy & daddy die tengok muka die... ehehehe sooo CUTE!!! ****


**** see still malu-malu...letak tangan dia kat muka...hikhikhik.... ****


***** okeh yang ni nampak clear sikit idung baby yang kecik itu =)) *****



**** yang ni pulak die macam lebarkan mulut die nak senyuMMMM...menampakkan pipi die yg tembam itu..COMEY kannn???? hikhikhik ******


**** jari baby...complete '5' ****


*** yang ni pulak both kaki baby...wah dah panjang rupenye...patut lah suka berkungfu ngn menari-nari dah kt dalam eahh.... ****


and FINALLY kiteorg dah tau dah apa gender our baby...
cuba-cuba teka GEGURL or BOBOY????? =)))

dan pemenangnye adalah.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




hoOyeah...nampak tak anu die tue.... ekekekeke... pemenangnye haruslah kawan MOMMY die...
it's a GIRL!!!

yeahh...daddy still xde kawan nak ajak main GOLF!!! hikhikhikhik... =)
maybe next round yer incik HUBBY....



Wednesday, May 19, 2010

:: jom nyanyi-nyanyi ::



video

~ KANTOI BY ZEE AVI ~


arini tetiba bosan lak kt opis x tau nk buat ape..
bukan xde keje ade je okeh...
tapi sbb ni time lunch malas nk kua pi mkn...

pehtu duk layan lagu ni macam best la pulak..
siap ade senikata lak tue...
so bole la layan ala-ala karaoke gitu...kuikuikui...

sO....JOM KITE LAYAN....... ;D




Friday, May 14, 2010

:: Happy Birthday to My Beloved Hubby ::


Yeayy.... hari ni merupakan besday my hubby yg ke-28th...
hurmm.. dah tua dah Mr. Gordoedi ku ini... kuang kuang kuang... =)


"SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG"

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu





So to my beloved hubby, semoga dimurahkan rezeki.... dikekalkan kesihatan yg sehat sejahtera... hidup diberkati ALLAH S.W.T....dikurniakan kebahagiaan yg berkekalan... menjadi umat , suami ,anak & insyaALLAH future daddy yg baik...soleh...bertaggungjawab...penyayang...cemerlang.. huhuhuhu (^_^)

~ I DO LOVE YOU WITH ALL MY HEART ~


~ I LOVE YOU~

~ I SAYANG U ~

~ AKU CHENTA KAMU ~




**** tuan punye blog pun nk sebok menyelit jugak...hikhikhikhik...picture taken masa pg Cameron Highland time cuti labour day hari tue....tp cameron dah x sejuk langsung dh skang ni...panas jek...nk2 time cuti sgt sesak ngn umat manusia...dah la jalan kt area sana sume satu lorong je.....dari pekan Brinchang nk ke tempat jual2 sayur yg dekat ngn Equatorial Hotel tue pun dekat sejam tau...padahal dekat sesgt...turun blk dr tempat tue ke Brinchang 5 minit je...isk isk isk....****






**** adoi sudah sgt gemoks la saye!!! baru 6 month berat da 60.5kg... nnti 9 bulan bape lah plak angka nye...gerun nk tgk scale tue...kuikuikui.... ****



NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker