Friday, May 21, 2010

:: “Precious Moment” ~ 26 weeks update ::


Ermmm... diam tak diam...dah 26 weeks 2 days dah baby ni ade kat dalam perut ni...
it's mean dah 6 bulan lebey jugak lah kan... (^_^)
makanye kalau nak ikut kan betul-betulnye perkiraan ada lagi 14 weeks to go...
sooo.....kalau ikut doctor punya EDD is 24th August 2010...


tapi ...... week 37 pun dah bole kuar kot kan.... (kalau baby dah x sabar-sabar nak tgok dunia... =) )
tak pun terlebih dari due date... 31st August kerr....kan.. phewww... jadi anak merdeka la pulak nanti..kuikuikui...
tak kisah lah tarikh bila pun dia nak kuar...tapi biar lah jangan sakit kat office pulak.... (owhh saye x mor apply cuti awal-awal...nanti kene masuk keje awal la pulak..xbesh x besh.. xmauuu)
Walau apa pun tarikhnye tetap akan jatuh nye di bulan PUASA!!!! owhhh SEDIH!!!
dihari raya ni x dapat lah nk melantak lemang ketupat bagai... hukhukhuk...
tapi kepada Mr. Hubby ku sayang... saya TETAP mau BAJU RAYA eah.. even x bole nak kuar pi jalan-jalan raya...ahahahahha.....

Kiteorang memang dah planning insyaALLAH nanti nak bersalin kat sini jer...
lepas bersalin baru balik IPOH.... berpantang kt kg yer kawan2.... saye x mau duk sini sowang2.. wokehhh!!! ( kg pun harus lah kg sendiri yer... x mor kg in law....hikhikhik....)

Semalam pergi monthly check up kt Poliklinik UMRA Shah Alam...
and today ada detailed SCAN sekali...

ALHAMDULILLAH...baby OK & SEHAT!!!
the lady tunjuk.. otak baby and saluran darah die sume OK... ~ ALHAMDULILLAH
jantung baby pun OK... ~ ALHAMDULILLAH
buah pinggang OK ~ ALHAMDULILLAH
keadaan fizikal baby pun OK... dan dah cukup sifat dah...ada 5 jari.. mata..telinga..mulut..tangan..kaki...sume OK ~ ALHAMDULILLAH

*** At first the baby was sOoo malu-malu nak tunjukkan muka die yg comel tue.. most of the time, baby facing placenta ****


**** tapi lama-lama die dah mula pusingkan muka dia sikit..nak bagi mommy & daddy die tengok muka die... ehehehe sooo CUTE!!! ****


**** see still malu-malu...letak tangan dia kat muka...hikhikhik.... ****


***** okeh yang ni nampak clear sikit idung baby yang kecik itu =)) *****



**** yang ni pulak die macam lebarkan mulut die nak senyuMMMM...menampakkan pipi die yg tembam itu..COMEY kannn???? hikhikhik ******


**** jari baby...complete '5' ****


*** yang ni pulak both kaki baby...wah dah panjang rupenye...patut lah suka berkungfu ngn menari-nari dah kt dalam eahh.... ****


and FINALLY kiteorg dah tau dah apa gender our baby...
cuba-cuba teka GEGURL or BOBOY????? =)))

dan pemenangnye adalah.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




hoOyeah...nampak tak anu die tue.... ekekekeke... pemenangnye haruslah kawan MOMMY die...
it's a GIRL!!!

yeahh...daddy still xde kawan nak ajak main GOLF!!! hikhikhikhik... =)
maybe next round yer incik HUBBY....



9 comments:

  1. taniah sue!! jangan lupa bgtau k???elok la dia boy ko gurl nanti leh jodohkan! eah?? :D

    ReplyDelete
  2. cik by : tq2...bg tau ape ni weh? dan siapakah die itu.??? jeng jeng jeng...ahahahaha

    ReplyDelete
  3. kak sue , congrats ! epy to see the baby . man ckp mcm ikot muke edy jekkkk . alaa . tak best ni . hihihi . ;p

    ReplyDelete
  4. commot : alaaaaaaa kenapekah mesti muka edi? aik blom kua lg suda bole agak eah..hihihi..nway thanks..

    ReplyDelete
  5. amin :)...lepas ni semoga semuanya dipermudahkan yer

    ReplyDelete
  6. aahla..nmpk mcm muka hubby ko baby tu...heheh!!..tp seriouslyy...gerammmnyerr tgkkk baby tue....;)..congrate su

    ReplyDelete
  7. lily : insyaALLAH....aminnnn..... =))

    ReplyDelete
  8. shelly : ishh...tp tapelah..bapak die jugak kan....kui3...neway thanks k.eliz...

    ReplyDelete
  9. Oh,your blog is very nice .I really like it ^^!



    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥.
    ♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
    ♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
    ♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
    ♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
    ♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥


    ----------------------------------
    Welcome to my websites : In there where have a lot of wallpapers, themes for desktop , for mobile and themes for media ^^!
    http://9wallpapers.blogspot.com
    http://theme4desktop.blogspot.com
    http://theme4cellphone.blogspot.com
    http://theme4media.blogspot.com
    http://wallpaper4cellphone.blogspot.com

    ReplyDelete

NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker