Thursday, December 30, 2010

:: For you CINTA ::




video

Video ni daddy awak yg buat Cik Cinta... special dedicated to you tau..
bila masa ntah die buat.....
tapi sooooo SWEEEEETTTT kan kan...
daddy awak tue nmpak jer ala2 macho...
tapi dalam hati ade taman tue... kuang3....
thanks incik daddy!!! we luv you lah...

Esok 31st December 2010..genap 4 bulan dah umo awak..
rasa mcm kejap jer masa berlalu...
Mummy & daddy enjoy our life with you dear.... muahhxxxsss. =)


Owh yer Congrats to Malaysian team sbb menang semlm!! yeay bole cuti!! ahahaha
This is my last entry for this year...
HAPPY NEW YEAR UOLssss .............



.



Tuesday, December 28, 2010

:: PART 2 : My experience on deliver of my cute little princess CINTA SOFEA ZARA ::


Salam uols... mari kite sambung storie yg dah lapuk nih yer.. (^_*)
i kan dah di induce kn tgh mlm tue...
kekadang bila pegi toilet tue ade darah kuar sikit.. sikit jer laaa tapi..
sebelum subuh tue bile check, baru bukak 2cm jer camtue..
so kena lah induce sekali lagi... hadoi.... :(
after induce second time ni... contraction makin kuat plak..
bile time die mengeras tue.. adoiii.....
sampai nurse yg check CTG pun ckp dah agak kerap contraction ni... tapi my cervic dilation baru 4 cm...

then kul 9 am lebih macam tue.. dr. Ummul masuk nak check...
elok jer die masuk aku rasa air kuar dgn byk nye... (agak jahil di situ... waterbag pecah pun mau kecoh..biasalah baru first time okeh..)
siap bole cakap kat doc lagi tue... sbb rasa mcm kuar byk sgt x benti2.. ehehehe
memula doc pun rilex jer lg....
tapi......bile doc tgok dekat pad i ada colour ijau2 tue...
terus die bagi tau baby awak dah berak ni... xbole tunggu dah ni..takut baby lemas...terpaksa emergency c-zer yer.. sorry yer..

bile doc bg tau jer kene c-zer.. terus berdesup jer rasa cuak, takut ,gelabah, nak nangeh pun ade...
terdiam terus...sgt TAKUT okeh...YA ALLAH...TUHAN je lah tau perasaan i time tue..
mane taknye perut nk kene potong weh!!! x ker seriau jer rase.... which i mmg x sangka yang akhirnye i akan bersalin secara caesarean... hukhukhuk...

After dah siap2 tuka baju sume..terus nurse tolak masuk bilik OT...
incik husben plak xbleh masuk sekali dlm OT tue... klu bersalin normal jer husben bole masuk...
agak sedih disitu...
i pun x benti2 selawat...baca ape2 ayat yang ingat...sampai la selesai sume procedure kt dalam bilik OT tue... =)
masa nurse tolak masuk tue..air still meleleh lagi...byk jugak rupenye..
hurm...masuk2 jer doctor and nurse sume dah ready kat situ..
bilik OT tue pulak sejuk ya amat...seram siottt...
tapi bukan doc UMMUL yang sambut Cik Cinta ni.. adik doc UMMUL yang sambut..
nurse masuk kan tube kencing....sakit okeh bile die masuk kn tube tue...
pastu i kene bius separuh badan kt tulang belakang....
tiap kali die nak jab..die bg tau...supaya i x terkejut...

Then masa nak kuarkan Cik Cinta ni pun payah gak..
sbb Cinta ni agak besar kut...
nurse terpaksa tekan2 dada aku... nak kuarkan kepala cik kak Cinta kita ni...
byk kali gak die tekan...sakit okeh tulang rusuk aku ditekannye..
sampai sebelah tangan aku ni sempat la tepis tangan nurse tue...muahahahaa
tak lama lepas tue..i dengar suara bby menangis...

Alhamdulillah tepat 11.46 am , 31st August 2010 bersamaan dgn 21 Ramadan 1431H.... Cinta selamat dilahirkan dr perut mummy...sayu, sebak, gembira, bersyukur memacam la rasa...bila first time dapat dengar suara awak CIK CINTA!!!!.. mengalir gak la air mata mummy tau... =)

Mummy sempat tanye doc & nurse.... masa doc nk tutup balik perut mummy...awak mcm mane...sihat ker..
ALHAMDULLILLAH..derang cakap awak sehat dan sempurna !! walaupun awak dh berak tp x sempat lg mkn berak awak tue...(^_^) .... lega rasenye... padahal perut mummy x settle lagi time tue...kui3...



bila doc kanak2 dah amik Cik Cinta ni for check up... mak nampak dari cermin pintu tue...bagi tau kat incik husben..


larrrr tgok baby tue...besar nye baby tue...puteh plak tu! anak kamu pa edi...

ish bukan kutttt...... ( teruk tul daddy awak cik Cinta... xngaku awak anak die..cit...dah mummy sorang je patient dlm OT tue...bkan nye ramai pun..dah compem2 la awak anak die kan.. apeda)

Then bila dah masuk dalam wad...rasa sejuk tue x ilang2 lagi..sampai terketor2 satu badan..
samapi nurse bagi i hot bag..
both parents i and husben pun ade dalam wad...


bile nurse tolak Cik Cinta ni masuk dlm wat lepas dah dibersihkan..
semua org excited sgt nk tgok awak...
awak sgt comel CIK CINTA...
daddy pun qamat kn awak...


Mummy sangat bersyukur dgn nikmat & anugerah yang tak terhingga ni..
syukur sgt2!!!!!

Mummy saaaayang awak Cinta... tapi agak kucewa n terkilan sikit sebb daddy awak langsung tak ucapkan thanks to mummy sbb dah lahir kan awak...
Mummy tau daddy awak sgt payah nak say thanks & sorry... dua perkataan ni mmg payah sgt nk dgar dari mulut daddy awak...
tapi bila bab lahirkan awak... mummy jadi sensitip hokey...
OPpss ter emo lah plak... sudah2...
dah dekat 4 bulan dah berlalu....
But for those suami2 kat luar tue sometimes please appreciate your wifey keh.. especially bila derang dah bertarung nyawa melahirkan zuriat korang yer... =)




and now..... Cik Cinta pun dah nak masuk 4 bulan dah...
Mummy sgt happy dgn adenye awak Cinta...!!!!
semoga awak jadi anak yg solehah,taat, sihat & comel!!! =)




Wednesday, December 22, 2010

:: PART 1 : My experience on deliver of my cute little princess CINTA SOFEA ZARA ::


Hi uols..actually da lama dah plan nk post entry pasal my experience bersalinkn anak dara i yg sorang ni..sape lagik kalau bukan cik kak Cinta Sofea Zara... tapi asik tade mood je nk storie pasal tue..

So today i decide nak storie gak..padahal dah dekat 4 bulan punye cite..ekekeke..lantak lah kan.
as mention in my previous entry yg patutnye my EDD was 24th August 2010.. tapi tiap kali pi wat check up ,date nye asik berubah je...tp mostly date yg die bagi semuanya awal...
tapiiii...... sume itu dusta belaka..hahahaha...

24th August tue, still takde ape2 tanda pun yg i nk bersalin okeh!!...tapi i still apply cuti start from 24th August sebab nye rasa dah tak larat sangat dah nk pi keje ni.. mood nk bekeje lagilah takde kan...perot i pun besaarrrr ok...sbb tue lah nk bejalan pun dah senget2...ehehehehe dah ghupe penguin dh rasenye...kui3.. =)


**** tgokkk besaaarrrrrr kan!! ehehehe ni pict on my last day before start becuti..means 23rd August *****

24th August i pg klinik sbb ade check-up.. dr. Ummul tanye i pose ker tak ...sbbnye kalau i xpose die nk check laluan.. tp i pose yer...alhamdulillah xpernah tinggal pon walaupun dh sgt sarat,so xde la die check laluan..die suh dtg blk on 28th August..tapi klu bole i x yah pose sbb die nk check laluan. Tapi itu pun kalau seblm 28th tue ade tanda2 dah haruslah cecepat kena dtg jgn la plak tunggu smpai 28th jugakkk okeh..
Tetapi Cik Cinta ni mmg sonok sgt agaknye duk dlm perot mummy lelama...haih..28th tue doc cakap laluan awk masih jauhhhh lg...adoi la...

So doc bg can lg 2 hari....sbb lg 2 hari tue cukup seminggu i overdue..doc ckp klu still xde tanda jugak i kene admit and induce.... uish seriau jer dengar time tue sbb org kata induce tue sakit! tp muka maintain xde pape jer..ehehehe

Ptg 30th August tue sempat lagi pg bazar ramadhan kat stadium shah alam with parents in law kebetulan derang dtg umah time tue...patutnye doc suh dtg lepas berbuka dlm kul 8 lebey camtu... tapi yelah org xsakit kan...xde la kisah sgt...dlm kul 10.30p.m baru pg poliklinik tue...terus admit jer.. rase mcm check in hotel plak rasenye ye lah tak rasa sakit pun!


***** first nite at Poliklinik Bersalin UMRA Shah Alam *****

Mr. Hubby ngn PIL anta pg klinik, after check in PIL balik umah my sista in law kt shah alam ni jugak.. so tinggal la kami berdua jer kt klinik tue.. since i dapat bilik yg ade 2 katil... and Katil sebelah pun kosong jer..nurse suh my hubby tdo atas katil tue jer..


Malam tue dalam kul 12 kut baru i di induce kan... tapi before that derang check BP,buat CTG lah bagai dulu... after dh induce tue.. kunun2 nak beradu lah..sbb x sakit lagi.. just rasa sikit2 contraction jer... my parents pun sampai kt klinik dekat kul 1 a.m camtu...huhuhuhu..
derang mai jugak sbb abah ngn mak ade bawak kan murtabak yg i pesan ptg tue...ekekeke (ingatkn esok pg baru derang sampai) ye lah pehni kan ker kene berpantang... makanya makanan terakhir i before deliver kan Cik Cinta adalah murtabak okeh... =)

Malam tue after derang dah balik umh i... bukan nye bole tdo lena pun pasai sat2 nurse dtg check..haih..pehtu asik duk ulang pi toilet jer... rase x selesa.... incik asben sonok jer beradu.. ish x aci sungguh kan...

okeh penat lah pulak nk menaip...kite sambung next entry yer... =)













Tuesday, December 14, 2010

:: Our Vacation to Singapore ::


Hye.. dah lama sgt dah nak cite pasal our short vacation that day...
tapi asyik xsempat jer... bz!! ehehehe( bz lah kunun yerk!! *wink*)
Okay last two week kiteorg satu family pegi bercuti xde la jauh mane sgt pun...
My hubby ajak pegi Singapore... i pun ape lagik... i folloowww jer lah kan! =)

On Friday nite tu Mr. Hubby tanye mau pi ke x Singapore.. i x kisah okeh... =) lagi pun lame sgt x jejalan! Memula tue macam agak risau jugak lah...kali ni nak berjalan harus lah kene bawak si kenit Cinta sekali kan... die plak baru 3 months plus... dibuatnye meragam x ke haru kan..

So sabtu tue Mr. Hubby pun menjalankan operasi survey2 hotel bagai... then terus booked jer. Kiteorg stay kt JB jer... save sikit!! daripada nk stay kt Singapore adalah lebey baik duit tue bg kat i buat shopping!!! huhuhuu....

So ahad pepagi tue siap buat nasi goreng lagi buat bekal on the way... Kunun nak kuar awal pagi..tapi sudah nye dekat kul 11 jugak la baru gerak dari umah...huhuhu...
Tapi yang peliknye.... time kiteorg nak bercuti2 ni lah ramai beno org nk dtg umah.. my parents nak dtg...pkck nk datang..my sis nak dtg..Mr. Hubby punye kekawan pun nak datang..haih..

Otw tu sempat singgah RnR Dengkil, jumpe pkck ngn mkck ct pasai depa nak bg baju kat cik kak Cinta sorang ni..eheheh.. Cinta lagi sume org kasik kt Cinta je..mummy xdak pun!..
Sampai JB dalam kul 2.30 camtue..teros check in hotel... rehat2 tdo sat..


*** just check in ****


Ptg tue kuar jejalan kt JB... nk tuka duit lagik....pas makan2 tros blk tdo...pasal sok pepagi dh nk masuk Singapore.. =)


*** otw to Singapore ***


***** Nasib lah x bape ramai sgt org pg tue kat imegresen...klu tak letih gak nk dukung cik Cinta neh =)***

Sampai Universal studio dalam kul 11 a.m camtue..tapi dah ramai orang okeh...ticket pun dah sold out!!!huhuhuhu punah harapan Mr. Hubby nk masuk universal studio..kui3...
Next time lah...tunggu Cik Cinta ni besar sikit dah cerdik sikit...sure lg besh!!


***** gambar yang wajib amik *****

Even x masuk Universal Studio pun...tapi seharian jejalan kat Sentosa Island ni pun dah letih okeh...besh jugak sebenarnye... klu masuk Universal studio sure xsempat nk jejalan kt situ...




**** Cik Cinta with mummy ****



**** Cik Cinta with daddy ****



*** Cik Cinta awak sgt behave!!! mummy sgt suka!! luvvvvv u!!



***** since x dapat masuk Universal Studio, belikan lah Cik Cinta kita ni bear ni tuk die.... *****


***** tido malam tue pun ngan teman baru die...ehehe =) ****



***** ini la kawan baru saye Cik Cinta cakap... nnti kite ajak daddy masuk Universal Studio pulak okey... =)*****



Thursday, December 9, 2010

:: kami sudah pulang dari bercuti-cuti ::


Ya! kami sekeluarga dah balik dari bercuti2 seketika...
Takde la lama sgt bercuti nyer..
sbbnye rasa macam dah lama sgt kiteorg x bercoti kot...
patutnye bulan 9 ritu plan nk bercuti...tapi takde la jauh mana sgt pun Langkawi jer..
tapi duk dalam pantang kan...cuti hape nyer...
mmg la cuti sampai 2 bulan kau... tp cuti duk umah je lah diam2...kan....huhuhuu..
Flight ticket pun terpaksa lah pejam mata "burn" gitu je lah.. xkan nk bg incik suami pg sesorg! No No No okey..... *wink*

Kemanah kami pegi????
next entry la i cite okeh... sbb gamba x transfer lagik..
x syok la cite xdak gamba kannnnnnn... hehehhee


ok BYE! =)




Tuesday, November 30, 2010

:: Pesanan buat para-para suami ::


Salam kekawan...sebenarnye dah lama dah mintak izin and copy article ni from cpm,
tapi asik lupa jer nak tempek kat sini..
article ni sgt bagus okeh kekwan...
tapi for sure la mak nak suruh laki mak yang baca.. sbb i tau die ade gak baca...kan daddy kan...ahahahaha
baca tue mungkin la..tapi tatau lah die paham ke idak.. *wink*

Para-para suami sekalian...ni bukan saje-saje kitorang (para isteri) reka-reka k. Ni hasil penulisan seorang 'suami' juga. Thank you Dato' Dr. Hj. Fadzilah Kamsah
.


1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.


2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.


3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..


4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.


5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.


7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.


8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.


9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.


10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?


11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.


12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.


13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.


14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?


15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.


16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.


17. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?


18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?


19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.


20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.


21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.


22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali


23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.


** Ibu-ibu atau isteri-isteri, sila tempek kat blog memasing k.... sharing is caring!! ;)



Monday, November 29, 2010

:: Berkhatan ::

Alhamdulillah malam minggu aritu (27/11/2010) Cinta dah pun selamat dikhatankn di klinik UMRA...
proses die sekejap jer...darah yg keluar pun sikit jer masa tue..after that dah tade darah kuar lagi dah...
Cinta pun nangis kejap je... alhamdullilah...
Anak mommy kan kuat...gud girl la babeh!!! Luv u much much much!!!!!!!



memula masuk klinik cuak jugak..seram sejuk je rase... kui3...
mommy die plak yg cuak lebey ape kes?? ehehehe

so smlm kiteorg laki bini buat la pulut kuning dgan rendang daging sikit..
kebetulan jiran sebelah ade buat makan2...bagi lah kat derang sikit..
my sis pun kebetulan ade kat area s.alam sbb adik ipar die konvo at uitm s.alam.. suruh la derang singgah umah jap amik sikit kebetulan parent in law die pun ade..


Berikut diselitkan sedikit penerangan berkaitan khatan bagi bagi bayi perempuan:

Berkhatan ialah memotong selaput kulit yang menutupi kepala zakar lelaki atau memotong sedikit hujung daging yang tumbuh dalam faraj perempuan. Dalam hal ini Rasulullah s.a.w telah bersabda yang bermaksud: “ kebersihan itu lima perkara: berkhatan, mencukur bulu ari-ari, menggunting misai, memotong kuku dan mencabut bulu ketiak” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Sebenarnya dari sudut perubatan, berkhatan tidak mencacat atau mengganggu perkembangan fisiologi kanak-kanak perempuan kerana apa yang dilakukan hanya melukakan sedikit bahagian klitoris. Khatan kanak-kanak perempuan hanya dilakukan oleh doktor perempuan, iaitu dengan melukakan bahagian klitoris untuk mengeluarkan setitis darah. Luka yang sedikit akan cepat sembuh dan tiada komplikasi penyakit. Khatan ke atas kanak-kanak perempuan biasanya ketika masih bayi atau pada peringkat usia kanak-kanak. Malah, sunat dikhitankan anak pada hari ketujuh kelahirannya, andai tidak dapat pada hari ketujuh, sunat dikhitan pada hari ke-40. Usia bayi(kurang setahun) adalah usia yang paling baik untuk dikhitankan kerana kulit yang nipis selain luka cepat sembuh.

Tujuan berkhatan pada kanak-kanak lelaki untuk menghilangkan najis yang terdapat pada kulit penutup kepala zakar manakala kanak-kanak perempuan untuk menstabilkan syahwatnya. Ia juga bertujuan untuk membersihkan kemaluan, memperelokkan, mencantikkan bentuknya dan menambahkan kelazatan ketika hubungan kelamin dan mengawasi kesihatan tenaga batin serta memelihara diri daripada mengalami penyakit kelamin, kanser dan lain-lain penyakit.




Thursday, November 25, 2010

:: Marathon di Aidiladha Cinta ::

Macam dah outdated jer storie nie..tapi nak storie jugak... *wink*
Raya aji tahun ni saye cuti agak lame la jugak...
tapi xde la...lame sgt pon!! lebih 2 ari jerk... ehehehe..
tapi mak jer cuti....incik suami x dapek nk cuti sama.. die cuti sehari jer..hari raye jer..
kene keje carik nafkah utk kami anak beranak...heheheehe.. (^_^)

Mulanye incik suami kata nk blk kg (Bagan Datoh) selasa petang... memandangkan keje dapat pelepasan bole balik awal .... tapi sudahnye malam jugak geraknye...huhuhu..
ingatkan jalan xde la jammed mane sgt kan...sbb duk pikir cuti sehari...x ramai kut yang nak blk...
TAPI...melesetttt okeh!!! jalan jammed!!!!
sampai cik Cinta pun sempat la poo poo.. so benti la kiteorg kt Petronas nak bersihkan..
if NOT tak duk diam la die...
Cinta tak bole lelama sgt x tuka diapers die...

On the way tue pulak dapat kejutan....
pak teh tepon haku...tapi biasa la mak dah telelap..so die tepon la incik suami.. habaq yang mak teh dah bersalin sat tadi....
adik aku pun tepon jugak aku tak bape lama peh tue...


ko dah tau ker cite baru?

citer mende?? (blurr lg pasai baru sedar dari tdo..kui3...)


ade pak teh tepon ko...

ntah org tdo tadi...ade kot..ade miss call ni...apesal??


mak teh dah bersalin!!!

hah!! bile masa die ngndung..ko biar betul..... ( sumpah wehhh x nmpak langsung perut die..tue yg sungguh x yakin tue..tetiba plak kata dh bersalin)


haaa pak teh baru tepon....cakap mak teh dh bersalin.. ko percaya?? org xpercaya...

merepek...xpercaya ah...


tue la...org x percaya..org suruh pak teh mms gambo dulu.. ahahahaa



huhuhuu...siyes x percaya time tue.. pak teh kabo makteh bersalin baby gurl... 2.6kg...
pehtu mak aku ngn mak njang pun message kabo yg mak teh dah bersalin...yang bagus nye sumer terkejut..sbb sume tak tau yg mak teh ni ngndung...padahal kiteorg baru jer jumpa masa majlis naik buai cinta ari tue... xde ciri2 org pegnen langsung...perut langsung x nmpak...
bagus betul!!! huhuhuhu...

Ok back to the storie.. =) kiteorg sampai kg dlm kul 11.30pm camtue la...
tapi malam tue Cinta pulak meragam...die nangeh lame betul...dekat setengah jam la jugak...
sume org xtdo dibuatnye...kui3...
maybe kembung perut kut...dah la buai kt kg xde..
pas sapu minyak yuyee...bg woodwards...tak lama tue ok dah...daddy die kene dukung and endoi die..lelap tros sampai ke pagi..

Siang tue bapak mertua ku trus pi beli buai...huhuhu... nasib la tue la satu satunye cucu...layan kan jugak lah...

Petang tue kiteorg tros gerak blk ke taiping umah tok wan...pasai mak njang kata die nk blk kulim dah malam tue...
tapi mlm tue jugak kiteorg blk ipoh sebabnye incik suami kene keje esoknye..
subuh2 die kene gerak dari ipoh dah... dari ipoh xde la jauh sgt compared tu dari taiping..

khamis tue plak mak ngn abah ajak pi ziarah mak teh kt Baling... tapi kiteorg singgah umah mak njang dulu isi perot...huhuhu
pas tok wan ngn pak ngah sefamily pun sampai umah mak njang baru la kiterorg gerak sesama pi baling...

bile dah tgok baby tue baru la pecaye okeh mak teh dah bersalin..huhuhuhu
tapi baby die..alahai cenonit jerrrr
sgt kecit jer...bile dukung xrasa ape pun!!
nak di compare kan cik Cinta i nie...ehehehe

kiteorg xtdo sana pun..mlm tue balik ipoh balik...
dah merata dah cik Cinta ni bejalan..padahai baru 2 bulan lebey jer... kuikuikui...



***** ni la baby baru itu... nama die haku xtau lagi... suda suggest kat bapak die buh jer siti nur qurbani...ahahaha xmau plak... dlu memandai jer suh nama kan Cinta ngn nur merdekaria la bagai....ahahaha hamik dapat anak qurban...kuikuikui... ******







Wednesday, November 17, 2010

:: SALAM AIDILADHA ::


Salam Hari Raya Aidiladha uols.... (^_^)
Amacam raya korban korang this year..ada best ka?
this kiteorg beraya kt kg plak..last year dah beraya pangkor kan...huhuhu..

Dikesempatan ini kami sekeluarga ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
owh yer..xlupa jugak buat pak teh ku yang baru menimang cahaya mata baru malam tadi.. around 9.55pm, 2.6kg @ kulim...
congrats on your new born baby gurl!!! superb la sudah 5 anak!!! ehehehe

wah...berderet-deret org baru eah...insyaALLAH lepas ni tunggu turn mkck ct..lepas tue my sis pulak 'ina'...wahhh meriah2!!!!

Lepas ni sape pulak nk amik turn neh?? kui3....





Monday, November 8, 2010

:: SELAMAT ULANGTAHUN ::

Syukur alhamdulillah... diam tak diam semalam 7th November 2010 genap 2 tahun dah aku jadi isteri kepada incik Zuraidy a.k.a incik Bagok...ehehehe ( ampun yer laling..die sgt marah okeh kalau aku panggil die bagok...muahahahaha...padahal dulu masa jumpe balik lepas zaman sekolah sumpah aku tak tau name sebenar die...kuikuikui... (^_^)


Erm..dalam 2 tahun ni jugak la die menjadi tempat haku berkongsi masalah..cerita..harta benda...tempat melepas kan geram/ marah pun kekadang ade gak..eheheheh... sumer2 lah...
Walaupun kekadang tue ade gak rasa marah...x pueh hati..geram...kat die...tapi selalunye mak marah tak lame pun...kejap jer... tapi kalau pandai amik ati lagi cepat sejuk nyer...muahahaha...

So kepada Encik Zuraidy b. Juraimi, Happy 2nd Anniversary dear....
saya sayang kamu!!! & hanya kamu....
Muaxxxhhhss!!! =)




Dan yang paling best this year we have Cinta in our life!!! (pics taken masa majlis cukur jambul Cinta)




***** Mommy & daddy luv you sayang *****



***** Our Cinta Sofea Zara *****


p/s : Daddy....this year tade prezen eah utk mummy?? huhuhuhu

Tuesday, November 2, 2010

:: aktiviti hujung minggu ::


Ok kita skip dulu cite experience bersalin kan cik Cinta yer uols...
Next time lah, skang mak nk cite pasal aktiviti hujung minggu bebaru nie bersame family mak..
Tapi before that, Al-fatihah kat arwah nenek sedara saye yang dah kembali ke rahmatullah pada petang 28th October bebaru ni....

Disebabkan tue jugak la my family kene turun balik ke KL sebab nk menziarah...so diaorg gerak malam tue jugak la kan...lagipun jenazah nak dikebumikan Jumaat pagi..
Kiteorg pun amik EL la ari Jumaat tue..

After settle semua...my family pun hape lg amik kesempatan la bercuti berjalan2 dgn cucu nye yang sorang ni...huhuhu...

So sabtu malam tue...kiteorg tunaikan la hajat bonda tersayang yang nak sangat pi I-City..walaupun kiteorg ni duk kat Shah Alam...xpenah lagi ler jejak kan kaki kat situ...kui3...lalu jer.....

Xde ape sgt pun sebenornye..just lampu2 jer pun...bawak budak2 okeh la...
Ni bawak cik Cinta..die pun kecit sgt lagi...ehehehe...

*** with my familia... (^_^) ***



**** haih nampak gemoks lagi la..cane mau kurus neh??? *****



***** ayahanda & bonda tercintun *****





Hurm..hari ahad tue pulak..dalam tghari kul 12 camtu kiteorg pigi klinik dulu sbb Cik Cinta ade appointment for 2 months... cinta kene jab dua jarum..kiri kanan peha die kene...sian anak mummy....berat pun dah 6 kg okeh... baru 2 bulan tau kawan2....huhuhuhu...

Pas tue terus kiteorg pi jejalan kat KL Tower ngan KLCC jer... =) sgttttt ramai orang okeh... sume org kn dah bergaji..haku jer blom...owh sedih.
Kiteorg jejalan jer yer...xde pun shopping2 yer..sebb mak belom gajiii....adoi!!



*** sungguh bolat mata cik cinta ****









Lepas maghrib camtu kiteorg terus gerak pi umah pakcik sbb ade tahlil...tapi kiteorg singgah kejap jer sbbnye cik cinta da mengamuk....ngntuk +penat sgt la tue..
sampai je umah elok jer die tido...
alhamdullillah..nasib baik cinta tak demam..risau gak..sbb selalunye budak2 kan lepas kene jab sure demam kn.. you're a good girl baby!!! Mummy caaayang die sgt sgt sgt sgt!!! ehehehe










NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker