Tuesday, October 13, 2009

.: incident itu :.

Uols ingat x lagi entry raya saye aritue... saye ade cakap kan ade incident yg x dijangkakan berlaku kt ipoh.... its happens on raya ke-4 kot (rabu)..dan incident itu adalah abahku jatuh toilet & terpaksa dikejarkn ke hospital.

Citenye camni...since raya kedua kiteorg sampai Ipoh from Bagan Dato'....abah mmg duduk jer kat sofa depan...dan haku pulak masuk jer umah mcm terkejut sgt tgok abah dah lain sgt dr abah yg dulu dari segi fizikal nye...kurus sgt....mmg lain lah...hampir x kenai la dibuatnye... Mana taknye abah langsung x makan...dah la tue since 2 hari before raya abah minum pun x...sbb kalau die minum jer se sudu sure muntah balik selambak...

Raya ke-3 tue pulak ade kenduri kat kg...mak sedara abah ngawinkan anak nye...abah insist nk pg even die bukan bole mkn pape pun...coz die nk jumpa sume sedara mara dia...so kami pun layan kan aje bawak die blk kg jugak... kat sana plak depa bole plak marah kami sbb bwk abah jln sesakit cengitu...dah tue nk wat camne kan...dah abah nk dtg jugak kn...so terjadi la incident nangis2 kejap sbb derang terharu abah sanggup nk dtg jugak...Kiteorg kt kg kejap je..dlm kul 3.30 p.m camtue da gerak blk ipoh blk...& malamnye sbb dah x tahan sgt asyik duk muntah je, kiteorg bawak abah pg klinik, then doc bole cakap "food poisoning"!!! merapek sungguh mkn minum pun tidak camne leh food poisoning plak kan. Tp die inject la jugak nk bg tahan muntah....

Raye ke-4... abah nmpak ok sikit sbb bole minum sikit air glucosa...jadi la dr x masuk pape pun kan... Buatkan la jugak kanji utk abh, dah siap2 sume letak kt abah...dah tanye abah nk mandi ke x...abah cakap tape...jgn risau abh leh mandi sendiri... So saye ngn Mr. Hubby kuar jap pi kedai cermin mata then gi umah kechik jap beraya... Then masa kat umah kechik mak call ckp "blk cepat abah sakit teruk..." so haku pun da x sedap ati la tros ajak Mr. Hubby blk.....otw pun adik aku ina da msg "ko kt mana?cpt abah dah panggil2 nama ko..." lagi la panik jd nye...da mcm2 da pk dlm kepala otak ni...sambil x putus berdoa dlm hati jgn la jd pape yg x elok....

Sampai je umah..da ramai jugak la jiran kat umah...abah da terbaring dah, dah merapu yg bukan2 dh...sampai tarik2 mata terbeliak dah...panggil2 nama sume anak2 die...aku da x tahan da nangis x ingat da.... die pandang org lain die sebut nama org lain...tp yg paling sedey tue abah siap berpesan kt adik laki aku yg sulong "abg....jaga mak baik2 tau..." time ni sume org nangis......Then pak imam jiran kiteorg dtg die baca ayat2 sikit then abah ok sikit... Mr. Hubby suh bawak gi hospital je...tp abah mati2 xnak...die ckp klu pape biar kt umah... kami paksa jugak la nk bawak gi ospital.... abah ckp.."klu sayang abah jgn bawak g hospital...." kami pulak balas.. " klu abah sayang kami....abh pg hospital." tetiba abah nangis plak...sedey sgt time tue...

But Mr. Hubby saye still call the ambulance jugak...bila ambulance dtg...nasib abah ok nk je pegi hospital....at least klu kat hospital doc bole la masuk kn air ke ape ke....ni klu kt umah...ape jer yg bole kiteorg buat pun. Tapi time ni mmg ramai gila jiran2 kt umah...ntah mcm mana derang tau pun xtau...



video


video

Sampai je hospital masuk air amik darah sume...waiting for blood test result...if tade pape bole blk...if not, still kena masuk wad... kt hospital pun ramai sedara mara yg dtg...thanks to all & to my fren kish...dlm kul 12a.m cmtue result blood test kuar..alhamdulillah tade pape...doctor tanye nk stay or blk..tp biasalah f course la abah nk blk kn...

The next day abah da ok sikit.... hopefully abah akan sembuh cepat ngn sehat mcm selalu blk!!!! amin.........


*** Hope abah sehat & ceria mcm dulu blk =) ****







4 comments:

  1. semoga cepat sembuh.insya allah.aku takut dgr cerita cengini

    ReplyDelete
  2. Sabo banyak2 yer sue...
    semoga abah ko cepat sembuh...insyaAllah

    ReplyDelete
  3. lynda: insyaALLAH....tue la kan selalu tgok kt tv je dlm drama2...ni realiti dpn mata jadi...so appreciate your parents selagi masih ada...

    merlyenne : thanks beb...insyaALLAH...

    ReplyDelete
  4. betul tu..aku pun takut..huhuhu..itu kalo ade depan mata..if kite takda..how??

    ReplyDelete

NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker