Monday, March 7, 2011

BANDUNG : DAY 3

Sorry eh uol lambat sikit nak kasi up i punye blog ni..ehehehe... meh nak sambung sikit storie for day 3 plak k. =)

As plan, kiteorang dah booking kete ngn supir untuk sehari ni jer sebabnye nak pegi Tangkuban Perahu. After survey2 kiteorg booked Isuzu Elf coster sebab bole muat sumer 12 orang. Harga die pun ok la compare to others. Package die memang "All IN"(include sewa kete, upah supir, petrol, parking) . Kami dapat dengan harga Rp 700 ribu jer.. ok lah kan utk sehari from 8 am to 9 pm... Pastu plak program free and easy, so bole la suh supir ni bawak pi memane kecuali klu nk pegi kawah putih kena la tambah sikit duit dalam Rp. 100 ribu sebab die jauh sikit.

Ni detail supir tue, bole la contact die klu nak guna khidmat die.. =) ( wah promote free ni x dpt pape pun)... tapi kalu kete suzuki apv ker..innova ker...dalam Rp.400 ribu jer all in.

Iwan Setiawan

Setiawantrans Travel Agent

Bandung, Indonesia

Add Office In Bandung : Room D I No. 6, Jl Husein Sastranegara, Airport Bandung, Indoensia

sms/call : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)

Add Office In Malaysia : No. 76 Jln Pelangi 3, Taman Desa Pelangi, 43200 Hulu Langat Selangor.

sms/call at : 0173029722 (Bella @ Ila, Selangor Malaysia)



Seperti yg dijanji tepat kul 8 pagi supir dudy dah sampai kt hotel kiteorg...kiteorg terus ke Tangkuban Perahu. On the way tue...lalu la kawasan2 mcm kampung sikit... lalu kebun2....ala2 cameron highland gitu..huhuhu...



***** ni antara NICE view on the way to Tangkuba Perahu ****

Sampai2 jer mmg ramai la penjaja2 yg dtg kerumun nak jual brg2... tapi buat x tau sudah. okehhh ..jalan jer...klu kite beli satu kang..nanti makin ramai yang datang plak.





**** gadis2 in the family....ekekekeke *****


**** cik Cinta ngn daddy sempat posing kat atas kuda lagi...posing jer...xde jalan2 pun ...
kalau jalan kang mau Cik Cinta terjun kang..hiks ***


**** even kiteorg dah nak gerak balik dah pun org yang jual2 tue ikuttttt jugak lagik..aish naik rimas pun ade tau... ****



After pegi Tangkuban Perahu, supir tanye nak pegi tempat2 lain x..like ladang strawbery ke, kebun teh ker...Kg Daun ker...& lain2 la tempat melawat...tapi kiteorg xmor sebab tumpuan adelah pada shopping je kut trip kali ni...ehehehehe...so otw balik sempat singgah Yen's Baby kat Jalan Setiabudi rasenye...



Then bile dah tengahari supir bawak makan kat makanan padang @ Restoren Sederhana. Location die sebelah ngn Rumah Mode. Kat Restoren Sedehana ni makanan die ok la sikit dari yang first day kiteorg makan tue. Tempat pun chantek & harganye die pun ok, x mahal.


**** see panjang sungguh lauk die ****



After makan...haruslah kene terjah Rumah Mode kan...ramai sungguh org kat rumah mode that day...sempat la rembat 2,3 helai kat situ...

Then kiteorg gelak plak pegi ke Cibaduyut...situ rasenye famous ngn barang2 buatan kulit ni...tapi iols x beli pape pun kat sini... Pehtu pegi ke FO SECRET, SUMMIT, HERITAGE, CASCADE...location FO ni plak dekat2 jer...sumer kat Jalan Riau...

Bile masuk FO ni...fuhhhh godaan sungguh!!!!boleh bankrup kot..hihihihi..mane tak nye murah2...kalau nak compare ngn kite kat M'sia ni...haruslah GERAMMMMM jer kan... baju2 baby pun chantek222 plus murah2......nasib iols baru ade sorang je anak..ekekeke

Korang bile dah shopping2 tue jangan plak save duit airport tax tau!!! eheheh...so save siap2 Rp 75 ribu tau sorang...




Lepas dah penat + penin2 jalan2 kat FO kiteorg gerak balik hotel tapi sempat singgah KARTIKA SARI beli kek ( sedap okeh brownies die!!) & KFC sebab nak tapau mkn malam....bayangkan lah dari kul 8 pagi kuar...sampai kul 9 mlm baru ingat jalan pulang!!kuikuiukui...letih x hengat punye.... Cinta pun tido x hengat nye malam tue...sian dak kecit ni... (^_^)...

Later kite sambung last day (DAY 4 ) plak eh... see ya!!!


1 comment:

  1. Best jugak p Bandung yer....Marlina

    ReplyDelete

NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker