Monday, February 21, 2011

BANDUNG : Day 1


Hi uols...sebelum akak terlupa nak update storie pasal our vacation...ni nak storie pasal our vacation to Bandung that day... =) ... Kiteorg punya flight to Bandung hari Jumaat 11/02/2011 pukul 9.40a.m....

Malam tue semua dh kumpul kt umah iols kat Shah Alam...sbb nye esok pepagi dh nk gerak pi LCCT dah...kene gerak awal sebab nye kat area umah aku tue pepagi time org nk pg kene mmg jammed nye teruk sungguh...dulu xde la teruk sgt skang ni melampau2 plak... ye lah dah ramai org duk kat area Puncak Alam nun kut....


******** yeay!! Cinta dah ready nak jejalan ni mummy .... =) nasib baik la Cik Cinta mmg jenis bangun pagi..klu x sian gak subuh2 dah nk kene mandi..eheheh ******

Pagi tue dalam kul 7 lebey kiteorg gerak dari umah...jammed gak la sikit kat jalan Batu Arang tue....sampai LCCT dlm kul 8..... Sampai2 LCCT terus check in luggage & stroller bagai...



Nasib baik sebelum tue kiteorg sume dah tuka duit siap2...sbb nye...saje la tgok rate kat LCCT tue... MAHAL SANGAT okehhh!!!!... Kiteorg tuka duit kat area Sungai Way PJ jer...dpt murah sikit la kat situ..almaklum lah...situ kat area mamat & minah2 indon... sbb tue la kot...


****** sikit pica yg sempat snap masa nk check in & lepak2 before boarding .... Tgok Cik Cinta tue mummy sibuk nk check in die pun sibuk gak kt kaunter tue...nasib baik mummy x check in kan Cik Cinta sekali ngn luggage2 tue sume...ekekekek.... Nasib ade pakcik2 Cik Cinta sume yg rajin duk layan anak dara mummy sorang ni ******
Nasib baik jugak la pagi tue flight tak delay...risau gak sbb biasa la kan..Air Asia ni...selalu sangat delay2 ni...(^_^)

Tapiiiiiiiiiiii elok jer kapal tgh nak naik...Cik Cinta ni bole plak pi bantai beyakkkk.....adoiiiiiii la ank dara mummy sorang ni....time2 ni lah nak buat project yer... bile dah stable jer mummy ngn daddy trus pi toilet yg cenonit tue...klu x...x senang duduk la Cik Cinta..die bkn bole lelama biarkan x bercuci.

******* yuhuuuu dah nak sampai dah Bandung ;P ****


****** we just touch down.... time to shopping!!!! =) *****

***** mak budak bersame bakal mak budak..ngehngehngeh *****



Airport Hussien Sastera Negara Bandung ni kecit comei jer... tapi tue lah kaunter die ade 2 jer... dah la siap nak amik thumb print la..amik photo la bagai...letih sungguh...dekat sejam la jugak baru settle sume.... Nasib Cik Cinta ok...cool jer tunggu Q....

Settle sume kiteorg ambik cab pegi hotel... kiteorg ambik 3 cab utk 12 org + 1 baby.... ngan2 soi la kan..eheehhe... satu cab kene Rp.40 ribu...ok lah sbb tade lah jauh mane sgt from airport to hotel kiteorg tue.

Sementara kat airport ni ade la org offer sim card SIMPATI....tanye harga die Rp 50k...nasib baik lah tak beli sbb masa jejalan kat Jalan Dago ade kedai runcit tue jual Rp.10k jer dgn isi Rp5k... so kiteorg beli yang kat kedai runcit tue jer...hihihi.... so bebaik yer jgn ade yg tertipu plak nanti...

Sepanjang kat sana kiteorg stay dekat hotel Royal Dago 2....dekat area Jalan Dago..memandang kiteorg mmg target nak stay kat budget2 hotel je...sbb utk tido jer.. ok lah hotel ni.. standard room die baru Rp.175 ribu... tapi kiteorg ambik bilik superior...patutnye 200ribu...tapi die charge kiteorg Rp.180ribu jer.. Kiteorg ambik 4 bilik & 3 extra bed. Extra bed die Rp. 65ribu....

Hotel memang murah tp tue la kelemahan die x bole booking...sbb tue before kiteorg datang dah booke hotel lain dulu..in case la Royal Dago 2 ni penuh...nasib baik la ade rezeki... buat ape nak bazir duit duk hotel memahal kannn...baik guna untuk shopping lagiiiiiiiiiiii bagus..ehehehehe


***** Mr. Hubby in front of our hotel ****


****** ini Hotel Royal Dago jugak..tapi yang ni Hotel Royal Dago 1.... yang ni mahal la compare tue Royal Dago 2.... standard room utk Royal Dago 1 ni Rp. 390K. Hotel die seberang jalan jer.....***

******sgt comei anak mummy neh...bole puji anak sendiri??? huhuhuhu****


Then lepak jap kat bilik pehtu memasing perut dah bebunyi so misi mengisi perut dulu la kan... pg la restoran makanan nasi padang la...kat area Jalan Dago tue...tp tgok makanan die sgtttt x bestt!!! x menyelerakan langsung....tp telan gak la lapo punye pasal kan...sempat breakfast roti je pagi tue...


Lepas isi perut sempat la shopping perfume kt area2 Jalan Dago ni.... murah jer ade yg 30ml Rp30 ribu...ade yang Rp 35 ribu...paling mahal pun Rp. 40 ribu.... Ok la...tahan lama jugak perfume ni. (^_^)

After isi perut... mission pun bermula... so kiteorg jalan kaki jer utk menerjah Factory Outlet kat sepanjang Jalan Dago ni..

**** Sambil duk jejalan kt Jalan Dago lalu la kat Hotel Patra Jasa Bandung ni...aritue ade jugak tanye2 room rate die mahal...so xmor xmor...eheheh *****


***** Petronas pun ade wooo kat Jalan Dago nie , tapi minyak Petronas ni mahal la compare tue minyak yang lain...patut asik lengang jer petrol pump ni...eheheh*****


**** Sepanjang jalan tue mmg banyak la stall org jual makanan...tapi sgt x berani nk makan sbb sgt x yakin tahap kebersihan derang.... tp eskrim doyan ni macam ok!! sbb tue iouls berani cuba...mummy jer makan yer...Cik Cinta x bole lagik...



**** Bole tahan la eskrim ni... SEDAP!! siap ade seulas durian kat dalam tue..nyum nyum!!... =) ******
Antara Factory Outlet (FO) yang kiteorg sempat terjah utk first day....Level, Central Outlet, Grande , Jetset, Blossom, Gossip, House of Donatello, Glamour... errr ade lagi ke..x bape ingat lah... Tergugat jugak la iman bile masuk FO2 ni...baju2 baby pun bole tahan gak murah die.... tapi kene pandai pilih la...baju baby rasenye byk yang murah kat Summit kut...

Kiteorg jalan kaki jer dari hotel ke FO ni...sbb sgt2 dekat...kat sana pukul 6 pun dah nak gelap...on the way balik hotel tue..sempat singgah Amanda beli brownies sikit buat rasa dulu...ehehehe...=)





*** Level Factory Outlet ***


***** Grande Fashion Gallery Factory Outlet ****

**** Dekat kaki lima tue sempat jugak grab t-shirt ni... murah ok... time ni kiteorg dapat 5 helai Rp 100 ribu... kira dalam sehelai RM6.90 jer... tp ade jugak yang sehelai Rp15 ribu jer..tapi nipis sikit kain die ****


*****FO House of shoes Donatello, sian kat Mr. Hubby ade kasut yang die berkenan kt sini tapi size die dah abih la pulak....kui3 *****


***** FO JETSET ****



***** FO Glamour ****



*****FO Gossip****



***** Tengok adventure sungguh kiteorg..sampai berlari2 nak cross jalan...sambil dukung Cik Cinta lagi... bole kurus mummy cengini...hiks..sgt takut kat sana..kete byk tapi macam xde undang2 jer....tp xde plak nampak accident ke hape plak...pelik betul... *****


Tapi sesetengah FO ni interior die mmg chantekkkkk.... siap bole lepak2 lagi...ni tahap dah x larat sgt dah ni... mummy dah lepak jer ngn Cik Cinta... sambil Mr. hubby and yang lain2 pi pusing dlm FO ni..huhuhuhu

Dalam kul 8 camtue dah gerak balik hotel...tp Mr.Hubby & adik ipar tros pg Mc'D tapau makan..sbb makanan lain mcm tekak x bole nak terima..itu pada kami la ... =)






6 comments:

  1. wahhh..best giler..seronoknyer pegi bandung. Sure byk shopping baju cinta kat sana ek.

    ReplyDelete
  2. syoknyer....
    mmg shopping heaven sungguh kan
    nie yg tak sabar nak sampai bandung nie
    our trip on 1 march nie....he he he

    ReplyDelete
  3. bestnya sue :) bertuah ur girl kekecik dah gi obersea..hehe

    ReplyDelete
  4. Elin:yup mmg bykkkkk baju Cik Cinta jer yg dirembat...ekekeke

    ReplyDelete
  5. Zana_MamaBatrice : mmg besh sgt!! have a nice trip ya... =)

    ReplyDelete
  6. lily : obersea pun dedekat je ly.... =)

    ReplyDelete

NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker