Wednesday, December 18, 2013

Pengalaman mengandungkan Cik Airis...

Hi

Cik Airis dah masuk 3 bulan 21 hari dah harini..ish2 teruk betullah mommy Airis ni..baru nak update pasal pregnant...rasanya pregnantkan Airis tak pernah aku blogkan apa-apa pun..macam tak aci jer...sebab time kakak nya Cik Cinta ada juga la update sepanjang pregnancy tu dulu...sebab rasa tak adil kena la blogkan juga..at least ada kenang-kenangan tuk hari tua..ecehh... =P (Gigih ni update blog tetengah malam uoalssss)

As plan, umur Cik Cinta dah masuk 2 tahun, baru me and husband berusaha for the 2nd one...and alhamdulillah on November 2012 conceived...dan kebetulan juga sepatutnya EDD Airis pun sama dengan EDD kakaknya 24 August....tapiiiiiii dua-dua pun overdue..best sangat agaknya duk dalam perut lelama. Tapi Airis overdue 3 hari jer...kalau seminggu macam kakaknya...anak merdeka lagi lah mommy dapat.

Pregnant kali ni mabuknya datang cepat sikit...baru sebulan dah mabuk dah...dulu 2 bulan baru start mabuk.. tapi teruknya sama macam yang first, maybe sebab girl jugak kot so simptomnya pun sama lah.. Yang paling teruk bila makan ngan minum langsung tak boleh masuk... tak kira la apa jenis makanan or air..pernah sampai menangis la sebab lapar dan haus sangat-sangat tapi tak boleh masuk pape pun.... merasa la kurus lagi sekejap...kali ni pun kena admited juga 2 malam masuk air...sbb dh dehydrate sangat dah...But after 4 months dah ok balik dah...dah boleh makan seperti biasa =) Jadinya naik balik la badan daku ni kan....

Bulan puasa tahun ni alhamdulillah dapat puasa penuh OKAY.....hip hip horeyyy...keh keh keh... thanks Airis!! time tu dah almost 9 months da pun...dan masa bulan puasa turun sikit berat badan even pregnant... tapi lepas raya naik balik sikit....balas dendam punya pasal sebab nanti kena pantang kan....huhuhu... Last berat before deliver 65kg... ringan sikit dari dulu time Cik Cinta 66kg...

Alah yang lain-lain tu macam tak boleh bau makanan orang masak, sebab tu I is tak memasak sangat pun masa pregnant ini kali... bau sabun tak kira lah sabun apa pun..even sabun baby pun..tapi I mandi pakai sabun ok...hahahah....bau perfume... bau incik husband pun tak tahan.... tapi yang paling kesian tak tahan bau Cik Cinta...sedih jer...tapi kadang I tahan kan jer bila Cinta datang nak peluk2 kiss2...takkan nak tolak pulak kan....gila....sape tak sayang anak oii....

Pregnant kali ni selain buat monthly check up dekat private which is dekat Hospital Bersalin Razif, Klang ada juga pergi checkup dekat klinik kesihatan Kelana Jaya just incase la kan... kira ni first time nak buka buku pink tu....tapi checkup kat situ sampai 7 bulan jer rasanya...lepas tu terus dah tak pergi dah....apapun sempat la merasa minum air gula kat situ sampai 2 kali ko....

Detail scan pula since ada referrer letter dari klinik kesihatan tu, so just pergi dekat Vision College je lah, lagi pun dekat Kelana Jaya jer, dekat sangat dengan rumah... 3/4D scan pun buat kat situ juga.

Lagi nak membebel apa lagi eh.. dah dulu kot tuk kali ni...kita layan gambar j lah sikit...next entry kita sambung kisah bersalin kan Airis pulak.... =)


***** Generasi kami Cik Cinta (left) Cik Airis (right) ******



**** Cik Airis Day 7 ****



*** Cik Airis Day 3 ***






***** Nak letak juga gambar tuan tanah...hahaha me and abah masa ni pregnant 6 bulan berholiday ke Kota Kinabalu bah...*****


**** Raya 2013 bertiga, raya 2014 nanti berempat pulak uoallssss, time ni kira dah tunggu hari lah.. me is  soooo kembang ******



Ok bye...

1 comment:

  1. alhamdulillah dah 2 puteri. selamat menjadi happy mom ;)

    ReplyDelete

NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker