Friday, April 13, 2012

Langkawi with love : Part 1

Assalam uolss..

Finally I managed to squeeze some effort to update about our Langkawi trip. It was a 3 days 2 nights trip =D (from 30th March - 1st April 2012). Actually air ticket AA I dah beli dalam bulan January 2012 lagi sebab kebetulan time tu AA ada buat promo. Still berbaloi lagi lah compare to kalau nak drive jer ke sana.. plus badan pun tak penat dan jimat masa =)

Teringin nak ke Langkawi sebab dah lama sangat rasanya tuan punya blog ni tak jejak kan kaki ke negeri lagenda mahsuri tu..ekekeke dulu selalu juga la pergi dengan family.

We started our journey around 8.00am as our flight is at 10.00am. Started to pack the night before sebab takut nanti ada jer benda yang tertinggal. Nak2 barang Cik Cinta =). Kami drive sendiri jer & park kereta kat LCCT. Parking rate kat sana RM16 sehari semalam... Tapi untuk 3 hari 2 malam ni kami di charge RM44 for parking. Actually cik daddy nak mintak tolong adik dia hantarkan ke LCCT, tapi dia balik ke kampung pulak that week. For me memang dari awal lagi nak drive sendiri jer sebab malas nak menyusahkan orang.. some more its working day (Friday).


Cik daddy with Cik Cinta ready to go yeay! excited sangat biasa nampak kapal terbang kat atas sibuk duk sebut "aeroplane" tapi pelat sikit lah. Now my anak dara dah pandai cakap.. membebel macam mak nenek okeh! Last time cik cinta naik flight ke Bandung masa umur dia baru 5 bulan.. tak berapa pandai lagi. Now dah cerdik seronok la sikit..ehehehe...


Wootttt Cik Cinta dah sampai uolsss... first time memijak kan kaki ke Langkawi (^_^). Bukan main seronok lagi dia berjalan berlari macam airport tu bapak dia yang punya..muahahaha..


Once reach airport sempat lah juga grab map yang memang disediakan secara percuma kat airport tu. Kalau nak diikutkan Langkawi ni memang la tak besar mana...tapi dah ada amik aja lah kannn.... ;P


Owner kereta sewa kami pun dah siap tunggu kat airport... Memang sengaja survey & booking kereta sewa awal-awal, senang sikit malas nak cari kat sana. Tapi kalau uoalls nak pergi don't have to worry kalau belum booking kereta, sebab kat sana memang banyak agent sewa kereta. Tinggal pilih je..heheheh..tapi itu kalau bukan peak season lah yer..kalau peak season nasib badan.. dia punya rate pun boleh tahan kalau peak season ni.

Details pasal kereta sewa next entry la eh.. =)


Cool kan kereta sewa kami! ;P


Dapat jer kereta isi minyak siap2... destinasi pertama confirmla cari kedai makan.. dah lapar tahap apa pun ntah la hahaha.. At first aku suggest makan kat kedai "JOM IKAN BAKAR" area padang mat sirat... sebab dah tak jauh pun dari airport... tapi tak jumpa..padahal sebenarnya dah lalu pun depan kedai tu. Lapar sampai kedai pun dah tak nampak agaknya.. kahkahkah... mungkin sebab tak cari sungguh2 pun ya jugak.

So aku suggest makan dekat "Restoran Wan Thai" area pekan Kuah je lah senang nanti terus check in hotel jer. Korang mesti perasan kan kanapa asyik Cik Mommy jer yang bagi suggestion tempat2 makan..sebab iolss dah survey okeh.. ni antara kedai2 makan yang famous amous..huhuhu. So mak nak try sedap sangat kah??ekekekeke

Location dia betul2 sebelah Hotel Bahagia. Kami makan nasi goreng2 jer dan si anak dara makan mee sup ayam. Tapi kat sini makanan seafood dia nampak menarik juga. Pulut magga pun ada tauuuuu....... =)


Nampak Cik Cinta tunjuk apa tu..maknanye sodap lah tu..kui3... Muka dah sleepy tapi makan tetap makan..owh anakku!


Overall makan kan sini adalah OK, tidak mengecewakan... =D

Habis makan, terus check in untuk rehat2 & wangikan diri balik.. hihihi.. next entry la sambung k.. =)


3 comments:

  1. ee forever comel jer cinta ni. tak pernahnya tak comel hehe

    ReplyDelete
  2. Hello fren..nak tanya...parking rm16 tu kat mane ye

    ReplyDelete

NUFFNANG

ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker